Εφημερίδα Κοινωνική

Ο κατηγορούμενος ιερέας της Σαλαμίνας είχε καταδικαστεί πάλι για παιδεραστία και τον άφησαν ελεύθερο

 Breaking News

Ο κατηγορούμενος ιερέας της Σαλαμίνας είχε καταδικαστεί πάλι για παιδεραστία και τον άφησαν ελεύθερο
04 Δεκεμβρίου 2023

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε για τη Δικαιοσύνη η υπόθεση του 68χρονου παλαιοημερολογίτη ιερέα από τη Σαλαμίνα, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 12χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άρειος Πάγος ξεκίνησε έρευνα, για τη συγκλονιστική υπόθεση και συγκεκριμένα διερευνά ευθύνες των δικαστών, οι οποίοι άφησαν ελεύθερο τον ιερέα το 2018, όταν είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη, για παρόμοιες πράξεις σε βάρος ενός άλλου ανήλικου αγοριού.

Ο κατηγορούμενος ιερέας είχε καταδικαστεί τότε σε 9χρονη κάθειρξη, ωστόσο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, αφού θα δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό.

Μετά την πρόσφατη προφυλάκιση του 68χρονου ιερέα, για την υπόθεση του 12χρονου στη Σαλαμίνα, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα στην Προϊσταμένη της Επιθεώρησης Αντιπρόεδρο ΑΠ Ελένη Φραγκάκη.

Η Ανώτατη Δικαστής ξεκίνησε πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των δικαστών του Εφετείου, που άφησαν ελεύθερο τον 68χρονο ιερέα, μετά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη και συγκεκριμένα τους ελέγχει για συμπεριφορά που θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας προφυλακίστηκε πρόσφατα, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, όπου επέμεινε στην αθωότητα του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 12χρονου, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο 2023.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ