Εφημερίδα Κοινωνική

Μητροπολίτης Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «Η Δωροέκθεση είναι μια δυνατή καμπάνα αγάπης»

 Breaking News

Μητροπολίτης Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «Η Δωροέκθεση είναι μια δυνατή καμπάνα αγάπης»
01 Δεκεμβρίου 2023

Ο θεσμός της Δωροέκθεσης, που και φέτος φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, έχει ως σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, ενός έργου στο οποίο οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές αναλώνονται καθημερινά στην προσφορά φαγητού, στην κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εξασφάλισης ενοικίων σε συνανθρώπους μας που προσφεύγουν στην αγάπη της Εκκλησίας μας, σε πληρωμές ΔΕΚΟ και γενικά στην ενίσχυση αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων.

«Είναι θεσμός της Μητροπόλεώς μας πολυχρόνιος η Δωροέκθεση που εγκαινιάζουμε αυτή την ώρα μέσα στην χαρμόσυνη περίοδο των Χριστουγέννων, της προετοιμασίας για τη μετοχή μας στη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου, της εκδιπλώσεως του Θείου σχεδίου για την παλιγγενεσία των ανθρώπων, της σωτηρίας που ανέτειλε μέσα στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ και που κομίζει διαχρονικά την αγάπη. Την αγάπη χωρίς όρια,  την ανεπιτήδευτη, την υπερχρονική, την αληθινή αγάπη», ανέφερε αρχικά κατά τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

«Η Δωροέκθεση είναι μια δυνατή καμπάνα αγάπης», υπογράμμισε, μέσω της οποίας  κάθε χρόνο «πραγματώνεται και εκδιπλώνεται η μίμησις Χριστού από τα μέλη του Σώματός Του. Όλους εσάς τους ευλογημένους αδελφούς και αδελφές που κατά μίμηση Χριστού μεταποιείτε τις καρδιές σας σε φάτνες για να γεννηθεί ο Μεγάλος Αναμενόμενος. Για να γιορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα». Η Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς λειτουργεί:  Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ