Εφημερίδα Κοινωνική

Οικονόμου και Βρούτσης για οπαδική βία: Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις «αγέλες των χούλιγκαν»

 Breaking News

Οικονόμου και Βρούτσης για οπαδική βία: Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις «αγέλες των χούλιγκαν»
12 Δεκεμβρίου 2023

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου της κυβέρνησης για την οπαδική βία.

“Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, βρεθήκαμε σε μία υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σήμερα για να καταθέσουμε ενώπιόν της πολύ ουσιαστικά στοιχεία, τα οποία έχουν να κάνουν με την οπαδική βία. Είναι ο συμβολισμός μεγάλος γιατί είμαστε αποφασισμένοι με την ενέργεια αυτή και τη σημερινή επίσκεψη να αποδείξουμε και αποδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στη μάχη για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα, την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους, την ασφάλεια και τις αξίες του αθλητισμού” τόνισε ο κ. Βρούτσης.

“Ταυτόχρονα η παρουσία των στοιχείων που παραθέσαμε, ο κάθε υπουργός από την πλευρά του και το δικό του χαρτοφυλάκιο, έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν διαχρονικά ότι αυτή η οπαδική βία, η οποία υπάρχει στο σύστημα του αθλητισμού της χώρας μας, που ξεπερνάει όμως τα όρια του αθλητισμού, συνδέεται διαχρονικά και με πρόσωπα, ξεπερνάει πολλά πράγματα και έρχεται σήμερα να μπει και το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς όλα αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν διαμέσου ξύλοδαρμών διαιτητών, καταγγελίες οι οποίες έχουν γίνει από τους δημοσιογράφους για ξυλοδαρμούς, καταγγελίες διαχρονικά στους εισαγγελείς ότι είναι πραγματικά περιστατικά συνδυαζόμενα με όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα, τα επεισόδια τα απαράδεκτα που πρέπει να συσχετιστούν, να αναδειχθούν και να αναβαθμιστούν. Η πολιτεία και η κυβέρνηση είναι εδώ παρούσα για να δώσει ένα τέλος σε αυτή την πανδημία, τη μάστιγα που υπάρχει την απαράδεκτη και θα το πολεμήσουμε και θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους, μέχρι να φέρουμε τα τελικά αποτελέσματα που επιθυμούμε όλοι” πρόσθεσε.

“Προσκομίσαμε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης όλης της διαδικασίας με σκοπό να φθάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και τον ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο. Νομίζω ότι τα στοιχεία που δώσαμε στη κυρία εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι η διαδικασίες και έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά της αγέλες των χούλιγκαν αλλά και όσους ενδεχομένως τους ανέχονται ή τους υποκινούν” τόνισε από πλευράς του ο κ. Οικονόμου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ