Εφημερίδα Κοινωνική

Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά: Παρουσίαση βιβλίου

 Breaking News

Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά: Παρουσίαση βιβλίου
04 Δεκεμβρίου 2023

Σήμερα στην κοινωνία μας υπάρχουν άνθρωποι που είναι νάρκισσοι, τυχοδιώκτες, χειριστικοί και οι οποίοι επηρεάζουν τις ζωές μας. Δεν μπορούμε να τους διακρίνουμε εύκολα και μάλιστα πολλές φορές τους θαυμάζουμε και τους ακολουθούμε ή τους λυπόμαστε, ανάλογα με το προσωπείο θα φορέσουν. Άνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το συμφέρον τους και το πώς θα επιβληθούν στους άλλους, για να «χορτάσουν» το άρρωστο «εγώ» τους, γύρω από το οποίο κινούνται.

377149925_861985238993239_1111108795019329736_nΌμως αυτοί οι χαρακτήρες γεννούν και την βία, μια λέξη ομόρριζη του βίου, δηλαδή της ζωής. Χαρακτηριστικό ήταν το μότο του Χίτλερ ο οποίος έλεγε «Να είστε κτηνώδεις. Είμεθα βάρβαροι και θέλομε να μείνουμε». Μια προσωπικότητα που κουβάλαγε όλα τα παραπάνω μέσα της και πολλά ακόμη.

Σήμερα, αυτή η βία μοιάζει να έχει κυριεύσει τις ζωές μας αναίτια. Ασκείται από νέα παιδιά, ανήλικα πολλές φορές, που επιδίδονται σε καταστροφές και επιθέσεις στους συνομηλίκους τους. Οι λέξεις έχουν αλλάξει νόημα, η ντροπή έχει αντικατασταθεί από το θράσος και ο σεβασμός από την αναίδεια.

Ο τύπος, η τηλεόραση, το internet μας εξοικειώνουν με την ασχήμια της βίας, η οποία έχει μπει στα σπίτια μας και στην καθημερινότητά μας. Είναι σύνηθες πια να μονοπωλούν την επικαιρότητα ειδήσεις με δολοφονίες, κλοπές, ακόμη και επιθέσεις κατά ηλικιωμένων, αλλά και σκληροί πόλεμοι.

Ζούμε πολλές τραγωδίες και έχουμε, επειγόντως, ανάγκη από φωνές που θα διδάξουν την καταπολέμηση της βίας και έχουμε ανάγκη από την κάθαρση.

Στο βιβλίο του Διονύση Βαλλιανάτου, εμφανίζεται όλη η νοσηρότητα της κοινωνίας μας, και ίσως να είναι μια από τις πρώτες φωνές, ενός ειδικού, που θέλει να μιλήσει και να διδάξει την καταπολέμηση όλων των παραπάνω, πριν φτάσουμε στο σημείο μηδέν και μείνουμε βάρβαροι.

Μεγάλη η προσέλευση των Πειραιωτών, μεταξύ άλλων και: ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Βρεττάκος, ο π. Βουλευτής Νικόλαος Μανωλάκος, η Πρόεδρος του «Στάσου κοντά μας» κ. Μισιτζή Ελένη και η Γραμματέας κ. Κατερίνα Κρεμαστιώτη, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρύδης, η Αντιδήμαρχος κ. Αλέκα Τουμαζάτου, ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Ερυθρού Σταυρού Πειραιώς κ. Μάνος Κωνσταντινίδης, η Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ. Ασημίνα Γανοτοπούλου, ο Στρατηγός Βασίλης Κουρής, ο κ. Σπυρίδων Λυκογιάννης Αστυνόμος Α” Δημόσια Ασφάλεια Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, οι κύριοι και οι κυρίες: Δώρα Χατζή, Νίκος Πολίτης, Θανάσης Γαλάτης, Γιάννης Ηλίας, Ντίνα Τρουπιώτη, Βούλα Μορδοβάνη, Νταίζη Χηνιάδου, Λάμπρος Γκιούρδας, Κώστας Ευσταθίου, Θανάσης Κοπάδης, Λευτέρης Ζαχαρίας, Ηλίας Σκαφιδάς, Μαρία Μπουκουβάλα, Αντώνης Μικέλης.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ