Εφημερίδα Κοινωνική

Έρχονται αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια; – Η επιβάρυνση για φορτηγά και επιβάτες

 Breaking News

Έρχονται αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια; – Η επιβάρυνση για φορτηγά και επιβάτες
28 Δεκεμβρίου 2023

Στους καταναλωτές πέφτει το βάρος της πράσινης μετάβασης και στην περίπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, λόγω του «επίναυλου διοξειδίου του άνθρακος» που θα εφαρμοστεί στις θαλάσσιες μεταφορές από τις αρχές Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ μετά και την ένταξη της ναυτιλίας στο ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων, οι επιβάτες και τα φορτηγά αυτοκίνητα που θα μετακινούνται με πλοίο στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας αλλά και στις γραμμές Πειραιά – Κρήτη θα πληρώνουν ακριβότερα εισιτήρια.

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού προβλέπει ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, θα πρέπει να αγοράζουν δικαιώματα ρύπων που καλύπτουν το 100% των εκπομπών αερίων τους σε ταξίδια εντός της ΕΕ και το 50% των εκπομπών τους σε ταξίδια, όπου είτε ο λιμένας αναχώρησης, είτε ο λιμένας άφιξης είναι εκτός της ΕΕ, για να αντισταθμίσουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν τα πλοία. Πέραν των αυξήσεων στα ναύλα των φορτηγών, λόγω του επίναυλου διοξειδίου του άνθρακα θα αυξηθούν και τα εισιτήρια για τους επιβάτες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Attica.

Κίνηση στην οποία αναμένεται να προχωρήσει και ο όμιλος Grimaldi τις επόμενες ημέρες. Στην περίπτωση των επιβατών ο όμιλος Attica Group ανακοίνωσε προσαύξηση στην τιμή του εισιτηρίου από 4-12 ευρώ ανάλογα την γραμμή ενώ στα γκρουπ επιβατών η αύξηση κυμαίνεται από 2 έως 5 ευρώ ανάλογα τη γραμμή.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ