Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
19 Δεκεμβρίου 2023

Πέρασε η «γραμμή» πειθαρχίας της Κυβέρνησης πλην… Σαμαρά

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την απασχόληση μεταναστών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναμόρφωση της επαγγελματικής ασφάλισης. Την τροπολογία καταψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είπε πως «ό,τι είχα να πω το είπα και όποιος θέλει να καταλάβει, κατάλαβε». Σημειώνεται ότι για τον πρώην πρωθυπουργό δεν ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από τη ΝΔ, πράγμα που ισχύει για τους υπόλοιπους βουλευτές που είχαν αντιρρήσεις για την επίμαχη ρύθμιση. Επί 295 ψηφισάντων βουλευτών ναι ψήφισαν 262 βουλευτές και όχι 32, ενώ ένας ψήφισε παρών.

 

 

 

«Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ»: Πόλεμος με τροπολογία

Άμεση δράση για την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία αλλάζει χέρια η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» αναλαμβάνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος έχει ήδη κάνει γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς. Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων κάνει λόγο για κυβερνητική μεθόδευση, χαρακτηρίζει σκανδαλώδη την τροπολογία καθώς, όπως τονίζει, με τη ψήφισή της όλα τα μεγάλα έργα, όπως ο «μεγάλος περίπατος» και η Βασιλίσσης Όλγας θα εξαρτώνται από τις κυβερνητικές αποφάσεις και μόνο. Η κατάθεση της τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αναπροσαρμόζει την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας» θέτοντας εκτός τον εκάστοτε δήμαρχο της Αθήνας και 5 μέλη που όριζε το δημοτικό συμβούλιο προκάλεσε εν τω μεταξύ και σύγκρουση στην Ολομέλεια της βουλής! Θέση όμως πήρε και ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης λέγοντας: Ο κ. Δούκας θα όφειλε να γνωρίζει ότι η «Ανάπλαση ΑΕ» δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου!

 

 

Ειδική αποζημίωση στους αστυνομικούς ανάλογα με το βαθμό… επικινδυνότητας

Τη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που απασχολείται σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου ανδρών Super league 1 και διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων ποδοσφαίρου ανδρών, προβλέπει διάταξη που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών. Με την ίδια διάταξη η ειδική αποζημίωση θα χορηγείται στο προσωπικό της ΕΛΑΣ όταν απασχολείται για την τήρηση της τάξης κατά τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικών κατηγοριών και Κυπέλλου Ελλάδος. Για τη χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης προϋπόθεση είναι ότι ο βαθμός επικινδυνότητας των αθλητικών συναντήσεων απαιτεί την ανάπτυξη έντονων αστυνομικών μέτρων.

 

 

«Κρυφές» διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών σε πολυνομοσχέδιο

Δανειακές διευκολύνσεις σε δήμους των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Αττικής, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, προβλέπει διάταξη, του υπουργείου Εσωτερικών, που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Άλλες διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών στο πολυνομοσχέδιο: α) Δίνεται η δυνατότητα ορισμού και Περιφερειακού Συμβούλου της Πλειοψηφίας της Περιφέρειας Αττικής ως Προέδρου του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (άρθρο 89). β) Προβλέπεται ότι η προθεσμία εξόφλησης ή ρύθμισης οφειλών των εκλεγέντων δημάρχων, δημοτικών συμβούλων ή προέδρων δημοτικών κοινοτήτων, οι οποίες ξεπερνούν τα 300 ευρώ, παρατείνεται έως την ημέρα εγκατάστασης των νέων δημοτικών Αρχών, αντί των 10 ημερών από την ανακήρυξή τους, που ίσχυε μέχρι σήμερα (άρθρο 93). γ) Ρύθμιση για την αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες από τέσσερις δημοτικές κοινότητες.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ