«Νερό στο κρασί» ή «λάδι στη φωτιά» για την προεδρεία της ΚΕΔΕ;
Να καταλαγιάσει τα πνεύματα της εσωκομματικής «μάχης» για την προεδρία της ΚΕΔΕ, προσπαθεί η ΝΔ μετά τις παλινωδίες που η ίδια δημιούργησε με τη βιασύνη της να ανακοινώσει την επιλογή του Κώστα Μπακογιάννη (σ.σ. κάτι που βεβαίως δεν της βγήκε, μετά την ήττα του στο Δ. Αθηναίων). Τις τελευταίες μέρες, o νυν πρόεδρος Λ. Κυρίζογλου δήλωνε στους συνομιλητές του ότι εκείνος έχει το χρίσμα της ΝΔ. Όμως ο έτερος «γαλάζιος» διεκδικητής της προεδρίας της ΚΕΔΕ, Γρ. Κωνσταντέλλος (Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης) έχει ζητήσει ο επικεφαλής της παράταξης και άρα και της ΚΕΔΕ, να επιλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, παρόμοιες με αυτές του 2019, όταν επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ τέθηκε ο δήμαρχος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους από το 525 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ. Η ΝΔ βλέποντας το κλίμα να «φουντώνει» εις βάρος της, αποφάσισε να πάρει επίσημη θέση και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έχει Πρόεδρο τον έμπειρο αυτοδιοικητικό Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ». Απομένει λοιπόν να δούμε τι θα πράξει ο έτερος διεκδικητής Γρ. Κωνσταντέλλος και αν τελικά αυτή η ανακοίνωση της ΝΔ βάζει «νερό στο κρασί» για την προεδρεία της ΚΕΔΕ ή ρίχνει «λάδι στη φωτιά»…
Νομίζετε ότι έτσι θα σταματήσουν τα φαινόμενα βίας;
Kλείνουν τα γήπεδα. Σταματούν τα πρωταθλήματα. Οι κερκίδες αδειάζουν. Νομίζετε ότι θα σταματήσουν τα φαινόμενα βίας; Μήπως το στερητικό θα οδηγήσει τους χουλιγκάνους σε νέες ακρότητες; Αλλωστε το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα γήπεδα. Βία υπάρχει και στα σχολεία και μάλιστα με μεγαλύτερη έκταση. Κανένας δεν σκέφτηκε να τα κλείσει… Υπάρχουν δύο τρόποι για να προσεγγίσεις το θέμα της βίας. Ο εξειδικευμένος, με το μεγεθυντικό φακό πάνω από τα γήπεδα. Και η πιο ευρεία ματιά που εξετάζει την κουλτούρα της βίας. Διότι η βία υπάρχει πλέον παντού. Είναι στα τραγούδια που ακούει η πιτσιρικαρία. Με τον τράπερ που θα βγάλει και κουμπούρι για να αποκτήσει αυτό που θέλει, αυτοκίνητο, μηχανή ή γκόμενα. Είναι στα εκατοντάδες βίντεο που ανεβαίνουν καθημερινά στα social με τσαμπουκάδες ανάμεσα σε εφηβικές συμμορίες. Είναι στην κακοποίηση των πιο αδύναμων στο σχολείο, στο λεκτικό bullying κάτω από φωτογραφίες και αναρτήσεις. Η βία είναι trend για ένα κομμάτι της νεολαίας. Και αν είσαι ένας πιτσιρικάς και αισθάνεσαι αδύναμος, χωρίς προοπτική, με ασήμαντο αποτύπωμα, αυτές οι ομάδες σου ενισχύουν το αίσθημα του ανήκειν. Σου προσφέρουν ισχύ και ταυτότητα. Συνεπώς; Τα γήπεδα είναι μόνο ένας θύλακας, ένας πίδακας που πετιέται από υπόγειο ποτάμι. Και η απάντηση δεν βρίσκεται μόνο στις οικονομικές ανισότητες και στη στέρηση των ευκαιριών. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που εγκληματούν σε περιβάλλον χουλιγκανισμού, όπως αποκαλύπτεται στη συνέχεια, είχαν και δουλειά και οικογένεια. Ποια είναι η λύση; Ίσως κανείς ακόμη δεν την ξέρει… (protagon.gr)
Να παίζεις «Χρηματιστήριο» το ρεύμα του σπιτιού σου! Ποιος σκέφτηκε αύτη την «ιδεάρα»;
Αλήθεια, ποιος είχε την έμπνευση να μεταφέρει την απόφαση της επιλογής, όχι παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος (κάτι που το έχουμε συνηθίσει τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά την ιδιωτικοποίηση και της ΔΕΗ), αλλά του λογαριασμού που θα πληρώνει για το ρεύμα στο σπίτι ή στο κατάστημά του ο καταναλωτής με όρους χρηματιστηριακής αγοράς; Η απάντηση δεν έχει δοθεί από κανέναν, καθώς ακόμη και οι εμπνευστές της ιδέας των νέων χρωματιστών λογαριασμών που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο για 7,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξηγήσουν με απλά λόγια «τι εννοεί ο ποιητής». Σε όλους είναι ξεκάθαρο ότι η αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι βασικό δημόσιο αγαθό, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται και να πωλείται με όρους… bitcoin. Σε όλους, εκτός από την Κυβέρνηση. Τι να επιλέξει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην ελληνική επαρχία; Μπλε πράσινο, κίτρινο ή πορτοκαλί; Και τι λένε οι αναλυτές της αγοράς, πώς πάει το χρηματιστήριο ενέργειας; Και ο καιρός; Θα χιονίσει; Το να βάζεις τους καταναλωτές να εξετάζουν όλους αυτούς του παράγοντες, είναι όχι απλά ανέφικτο, αλλά άδικο.
Είναι δυνατόν να φοβόμαστε να μπούμε στα νοσοκομεία μας;
Ενας στους οκτώ που θα μπει σε ελληνικό νοσοκομείο θα κολλήσει κάποιο νοσοκομειακό μικρόβιο, το ποσοστό αυτό αυξάνεται αισθητά σε εγχειρισμένους και σε νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ. Ενας στους δύο που μπαίνει σε Μονάδα Εντατικής κολλάει μικρόβιο τις πρώτες 24 ώρες, λέει έρευνα του ΕΟΔΥ σε 50 νοσοκομεία. Οι επτά στους δέκα από αυτούς που θα κολλήσουν, φλερτάρουν με το μεγάλο ταξίδι, διότι θα πάρουν μικρόβιο σαν την Klebsiella ή το auries,δηλαδή υπερμικρόβιο που δεν το πιάνουν τα αντιβιοτικά… Αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό. Οι άρρωστοι συνήθως κάνουν τον σταυρό τους όταν καταφέρουν να φτάσουν στο νοσοκομείο διότι πιστεύουν ότι θα σωθούν, δεν τρέμει η ψυχή τους από τον φόβο του θανάτου μόλις περάσουν την πόρτα του! Υποτίθεται ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μαζί με το προσωπικό καθαριότητας των νοσοκομείων, πρέπει να ακολουθούν πιο πιστά το πρωτόκολλο. Ας κοιτάξει το υπουργείο Υγείας τι μπορεί να κάνει και με αυτό το σοβαρό θέμα.