Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
07 Δεκεμβρίου 2023

Δεσμεύτηκε ο ΔΕΔΔΗΕ ότι θα μετράει κάθε μήνα το ρεύμα!

Την καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, κάθε μήνα, για όλες τις κατηγορίες ρολογιών, από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), εξήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» εξήγησε πως αυτή η πρακτική θα εφαρμοστεί από τους πρώτους μήνες του 2024. Ο ΔΕΔΔΗΕ «…έχει το προσωπικό για καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα και υπάρχει λόγος που το κάνουμε. Κατά αυτό τον τρόπο, θα μειώσουμε τις ρευματοκλοπές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης, υπογραμμίζοντας πως έχει τη διαβεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

 

ΣΟΚ με αυτό που συνέβη στο Περιστέρι: Φορτηγό «κρεμάστηκε» στο αμαξοστάσιο! Τι απαντάει η Αντιδήμαρχος

ΣΟΚ με αυτό που συνέβη στο Περιστέρι! Ένα φορτηγό που ήταν στο αμαξοστάσιο του δήμου-για ανεξήγητο λόγο- «έφυγε» από το χώρο στάθμευσης και … κρεμάστηκε στη μάντρα που έχει ύψος τεσσάρων μέτρων. Μάλιστα, ακριβώς απέναντι βρίσκεται το άλσος και πάρκο για παιδιά, σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του Περιστερίου. Το περιστατικό καυτηρίασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα απάντησε τα εξής: Ήμουν παρούσα την ώρα που συνέβη το περιστατικό. Έγινε στις 06:00 το πρωί. Πιθανολογούμε ότι ο οδηγός δεν είχε δέσει καλά το χειρόφρενο και το όχημα τσούλησε από τη θέση του. Ωστόσο, οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν από την έξω πλευρά του δρόμου δεν δείχνουν ακριβώς την κατάσταση. Εσωτερικά του γκαράζ και στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει ένα παραπέτασμα ασφαλείας, που εμποδίζει να πέσει οποιοδήποτε όχημα στο δρόμο. Δεν υπήρχε λοιπόν φόβος, για περαστικούς, όπως γράφτηκε. Σε κάθε περίπτωση, εμείς, κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Ως προς το θέμα της μεταφοράς του γκαράζ, έχουμε κάνει ενέργειες, αλλά ξέρετε, δεν είναι υπόθεση της “μίας ημέρας”. Στον Δήμο μας δεν υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι. Έχουμε δεσμεύσει 6,5 στρ. στον Κηφισό, στα διοικητικά όρια του Δήμου μας αλλά χρειάζεται περισσότερος χώρος και κυρίως να είναι λειτουργικός για όλα όσα επιθυμούμε να κάνουμε στο κομμάτι της διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ: Το νομοσχέδιο που έχει αναστατώσει πολλούς Δήμους της χώρας

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες ο «γύρος» των επίσημων τοποθετήσεων για το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης στις 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Σύμφωνα πάντως με τελευταίες πληροφορίες το νομοσχέδιο που θα δει το φως της δημοσιότητας εντός Δεκεμβρίου, θα προβλέπει την απορρόφηση ΔΕΥΑ από τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αλλά και την δημιουργία 13 νέων περιφερειακών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, δημιουργούνται οι «Μείζονες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης» και θεσπίζεται μηχανισμός μη δημιουργίας νέων χρεών. Ήδη πάντως το νέο εγχείρημα δημιουργεί προβληματισμό στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και τους εργαζόμενους!

 

Με τα «καλά» του υποδέχτηκε ο «Peanut» τον Ερντογάν

Κατά την υποδοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα φλας έκλεψε και ένας άλλος «ένοικος» του Μαξίμου, ο χαριτωμένος σκύλος «Peanut». Οι κάμερες κατέγραψαν τον σκύλο του Μαξίμου, τον Peanut στην είσοδο την ώρα που προσερχόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και χαιρετούσε τον πρωθυπουργό. Ο φιλικός σκύλος ήταν ανάμεσα στους δύο ηγέτες, φορώντας τα «καλά του» για την υποδοχή του Τούρκου ηγέτη, ένα μπλε μαντήλι. Ο Peanut δέχτηκε κάποια χάδια και λιχουδιές προκειμένου να μείνει ήρεμος ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να εξήγησε στον Τούρκο πρόεδρο πως είναι ο πρωθυπουργικό σκύλος.

 

Ελληνοτουρκικά: Όταν οι συνθήκες ωριμάσουν…

Σε θετικό κλίμα διεξήχθησαν η συνάντηση και οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση μάλιστα ξεπέρασε κατά πολύ τον προγραμματισμένο χρόνο, διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα και στη διάρκειά της υπογράφτηκε διακήρυξη… φιλίας και καλής γειτονίας! «Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιράζόμαστε την ίδια θάλασσα, την ίδια γεωγραφία, τον ίδιο πολιτισμό σε πολλούς τομείς. Φυσικό είναι να υπάρχουν προβλήματα στα… αδέρφια. Το θέμα είναι η βούληση για επίλυση!», ειπώθηκε. Λεπτομέρειες θα συζητηθούν όταν οι συνθήκες ωριμάσουν…


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ