Εφημερίδα Κοινωνική

900 παραβιάσεις σε 24 ώρες «έπιασε» κάμερα στην παραλιακή – Εφιαλτικές προβλέψεις για τα τροχαία μέσα στις γιορτές

900 παραβιάσεις σε 24 ώρες «έπιασε» κάμερα στην παραλιακή – Εφιαλτικές προβλέψεις για τα τροχαία μέσα στις γιορτές
16 Δεκεμβρίου 2023

Την ώρα που η λίστα με τους νεκρούς στους δρόμους συνεχώς αυξάνεται τα τελευταία 24ωρα, καθώς μόνο την Πέμπτη και τα ξημερώματα της Παρασκευής τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Σπάτα, Παλαιό Φάληρο, Νέα Φιλαδέλφεια, Πόρτο Ράφτη και Περιστέρι, τα ερωτηματικά για το τι πραγματικά φταίει και χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.

Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη στο protothema.gr του Γιάννη Λιονάκη, προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, οι νεκροί εν όψει και της εορταστικής περιόδου μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τους 250. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο τον περασμένο Ιούλιο σημειώθηκε αύξηση 22,5% στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022, φτάνοντας τα 1.131 ατυχήματα με 81 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, κάμερα που έχει τοποθετηθεί στην παραλιακή οδό της Αθήνας έχει καταγράψει ακόμα και 900 παραβιάσεις κόκκινου σηματοδότη μέσα σε ένα 24ωρο. «Η κυκλοφορία πρέπει να επιτηρείται, το λέμε χρόνια, το λέμε και τώρα, τροχαία που έχουν σημειωθεί αυτές τις ημέρες όπως στη Συγγρού, στη Λεωφόρο Σουνίου, στο Σχιστό προκαλούν ερωτηματικά. Το θέρισμα των δυο πεζών στην υπερβολική ταχύτητα δεν οφείλεται; Σε όλη την Ευρώπη τα όρια ταχύτητας μέσα στον αστικό ιστό δεν ξεπερνούν τα 30χλμ κι εδώ κάποιοι εξακολουθούν να πηγαίνουν ακόμα και πάνω από 100χλμ. Πόσοι πεζοί πρέπει να σκοτωθούν ακόμα για να καταλάβουμε; Έχει τοποθετηθεί κάμερα στην παραλιακή και κατέγραψε 900 παραβιάσεις του φωτεινού σηματοδότη μέσα σε ένα 24ωρο. Τι άλλο θέλουμε για να βάλουμε τις κάμερες που πρέπει; Πρέπει να ξεκινήσουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό οδικής ασφάλειας και βελτίωσης των ορίων της οδικής ασφάλειας. Αν δεν προσδιορίσουμε τα όρια δυστυχώς θα συνεχίσουμε να χάνουμε ανθρώπους στο δρόμο» προσθέτει.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ