Εφημερίδα Κοινωνική

Το ΕΒΕΠ καθορίζει τους στόχους και τις δράσεις των νέων μεταρρυθμίσεων – Συνεδρίαση Δ.Σ. παρουσία του Πειραιώτη υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου

 Breaking News

Το ΕΒΕΠ καθορίζει τους στόχους και τις δράσεις των νέων μεταρρυθμίσεων – Συνεδρίαση Δ.Σ. παρουσία του Πειραιώτη υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου
07 Νοεμβρίου 2023

Σκιαγραφήθηκαν οι βασικοί άξονες επί των οποίων θα εδράσει το νέο πλαίσιο των δράσεων που θα επιδιώξει να αναπτύξει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς με την έλευση του νέου έτους, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει θέσεις και απόψεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων, αλλά και για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι η ανάπτυξη πλαισίου για την ολιστική αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας, καθώς και των παραβατικών πράξεων που διαπράττονται από ανήλικους, σημειώνοντας ότι είναι ένα φαινόμενο με κοινωνικές διαστάσεις. Όσον αφορά στους προβληματισμούς για τις ψηφιακές απάτες, τόνισε ότι και εκεί υπάρχει σχετική μέριμνα, ώστε να υπάρξουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, ώστε επιχειρήσεις, αλλά και πολίτες, να μην πέφτουν θύματα των επιτήδειων.

Σχετικά με το νέο φορολογικό, ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι είναι πάγια θέση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ότι οι «στρατηγικοί φοροφυγάδες» θα πρέπει να τιμωρούνται και να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν, ενώ οι συνεπείς φορολογούμενοι θα πρέπει να επιβραβεύονται. Ήρθε η στιγμή, η χώρα μας να αποκτήσει φορολογική κουλτούρα, είπε, και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή στερεί σημαντικούς πόρους από τα κρατικά έσοδα, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο πρωτοβουλίες για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και, παράλληλα, η φοροδιαφυγή δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε ότι, το προσεχές έτος, πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί των μεταρρυθμίσεων, ώστε να ισχυροποιηθεί, έτι περεταίρω, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σημειώνοντας τους κινδύνους από τη ρευστότητα που δημιουργούν στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον οι γεωπολιτικές εξελίξεις από τις συρράξεις Ρωσίας-Ουκρανίας και Ισραήλ με την Χαμάς.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ