Εφημερίδα Κοινωνική

Θρίλερ στην Ανάβυσσο: Συνελήφθη Ουκρανός που δούλευε για τη ρωσική FSB

Θρίλερ στην Ανάβυσσο: Συνελήφθη Ουκρανός που δούλευε για τη ρωσική FSB
27 Νοεμβρίου 2023

Ένας Ουκρανός, που ήταν καταζητούμενος από τις Αρχές της χώρας του, συνελήφθη στην Ανάβυσσο, όπου ζούσε εδώ και κάποιο καιρό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για έναν 58χρονο Ουκρανό που συνελήφθη στην Ανάβυσσο με την κατηγορία ότι ως επικεφαλής μιας εταιρείας εμπορίας αμυντικού υλικού υπεξαίρεσε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο 58χρονος έλαβε τα χρήματα ως προκαταβολή για την προμήθεια του ουκρανικού στρατού με αλεξίσφαιρα και κράνη, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μια υπηρεσία πληροφοριών από τα Βαλκάνια ήρθε σε επαφή με την ΕΥΠ και την ενημέρωσε ότι ο 58χρονος εργαζόταν για λογαριασμό της FSB. Ο άνδρας έκανε και μία φορά το μήνα ταξίδι στην Ρωσία είτε μέσω Τουρκίας είτε μέσω Λευκορωσίας.

Ο 58χρονος το 2020, απέκτησε μια επενδυτική βίζα μετά την αγορά της βίλας στην Ανάβυσσο ενώ ίχνη του στην χώρα υπήρχαν και την περίοδο 1996-2001 και μάλιστα μέσα από πλαστά δικαιολογητικά είχε αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.Τον 58χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικοί στη βίλα, όπου διέμενε στις 13 Νοεμβρίου. Στο γκαράζ του σπιτιού του υπήρχαν πολυτελή αυτοκίνητα, ήταν περικυκλωμένο από κάμερες ασφαλείας και αγκαθωτό συρματόπλεγμα προκειμένου να μην είναι εύκολα προσεγγίσιμο.

Μέσα στην επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το αίτημα για έκδοσή του στην Ουκρανία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ