Εφημερίδα Κοινωνική

Σταθμός ΜΕΤΡΟ-Δημοτικό Θέατρο: Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές»

 Breaking News

Σταθμός ΜΕΤΡΟ-Δημοτικό Θέατρο: Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές»
08 Νοεμβρίου 2023

Με πρωτοβουλία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., έλαβε χώρα η πρωτότυπη εκπαιδευτική εκδήλωση, «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές» στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά, συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες των Γ’, Δ,  Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 38ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 1900 και είναι από τα παλαιότερα του Δήμου.

Οι μαθητές και μαθήτριες, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου βρίσκεται και ο τερματικός σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό, στον οποίο εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από την μεγαλύτερη αρχαιολογική έρευνα αστικού χαρακτήρα, που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας σταθμός-μουσείο, με μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στο σύστημα ύδρευσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από ψυχαγωγικές, αθλητικές και βιωματικές δράσεις, να ενημερωθούν για τους «πράσινους» τρόπους μετακινήσεων και τα περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά και για τις πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να λύσουν ένα «πράσινο» Sudoku, να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και να φτιάξουν θεματικές κατασκευές άρρηκτα συνδεδεμένες με την περιβαλλοντική συνείδηση.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σχεδίασε και υλοποίησε το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ένωση εταιρειών Choose – Stratego και την εξειδικευμένη ομάδα διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία «Κιβωτός Παιδικές Υποθέσεις» (www.kivotosevents.gr), για να προσφερθεί δωρεάν σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά.

Ο χώρος διεξαγωγής παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ