Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ: Σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για τα οξυμένα προβλήματα

 Breaking News

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ: Σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για τα οξυμένα προβλήματα
14 Νοεμβρίου 2023

Σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη 15 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Μεταξά καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν και «έχουν αντίκτυπο στη ζωή όλων μας».

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι «η κατάσταση στο νοσοκομείο μας είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό έκρυθμη με τα συσσωρευμένα προβλήματα στη στελέχωση σχεδόν όλων των τμημάτων, στην τραγική κατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής και στην ελλιπή χρηματοδότηση για την προμήθεια σειράς απαραίτητων υλικών για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το επιπρόσθετο στοιχείο στην κατάρρευση του Ογκολογικού Νοσοκομείου του Πειραιά είναι το κύμα παραιτήσεων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, που είχε ως συνέπεια, για αρχή, να παύσει τη λειτουργία της η Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου, ενώ έπεται συνέχεια με το Παθολογοανατομικό και το Ακτινολογικό Τμήμα όπου αναμένονται αποχωρήσεις γιατρών που θα επιδεινώσουν την ήδη άσχημη κατάσταση και τις καθυστερήσεις στις διαγνώσεις των ασθενών. Ως πού θα πάει αυτή η κατάσταση, με τις διοικήσεις, τη ΔΥΠΕ και το υπουργείο να σφυρίζουν αδιάφορα; Η εξουθένωση του προσωπικού και η εγκατάλειψη των αναγκών των ασθενών σε δημόσια δωρεάν περίθαλψη έχουν πλέον χτυπήσει κόκκινο!».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «η κατάσταση είναι το ίδιο τραγική για όλα τα νοσοκομεία και για τα γειτονικά μας εδώ στον Πειραιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου παραδίδεται η λειτουργία του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου σε ιδιώτες, μετά από τη σκόπιμη υποστελέχωση του τμήματος. Αντί, δηλαδή, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων, δίνουν για άλλη μια φορά λεφτά των εργαζομένων μέσα από τις εισφορές τους σε ιδιώτες.

Καλούμε τους συναδέλφους από όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο της πόλης, εργατικά σωματεία, φορείς, εργαζόμενους σε σύσκεψη για να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματά μας στον χώρο της Υγείας και για να οργανωθούν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις».

«Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών που με αυταπάρνηση δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού», τονίζει ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, σημειώνοντας ότι θα συμμετάσχει στη σύσκεψη.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ