Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ – Δ. Μανωλάκου: Προσαρμόζει τους πολεοδομικούς όρους στις απαιτήσεις των «επενδυτών»

 Breaking News

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ – Δ. Μανωλάκου: Προσαρμόζει τους πολεοδομικούς όρους στις απαιτήσεις των «επενδυτών»
23 Νοεμβρίου 2023

Την προσαρμογή των πολεοδομικών όρων στις απαιτήσεις των λεγόμενων επενδυτών σε βάρος του περιβάλλοντος και των λαϊκών αναγκών προωθεί το σχέδιο νόμου του υπ. Περιβάλλοντος για τους όρους δόμησης, που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, εκφράζοντας την αντίθεση του Κόμματος στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνει αποσπασματικές ρυθμίσεις και προβλέπει εξαιρέσεις από τους πολεοδομικούς κανονισμούς που ευνοούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και διευκολύνουν τις αδειοδοτήσεις τους χωρίς γραφειοκρατικά και θεσμικά εμπόδια, σε βάρος του περιβάλλοντος και των αναγκών των εργαζομένων.

Όπως κατήγγειλε, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ευνοϊκές διατάξεις για γενικευμένη εγκατάσταση και επέκταση πολεοδομικών κινήτρων και αδειοδότησης, δηλαδή, νέο πλαίσιο λειτουργίας στους όρους δόμησης και κατασκευής με παρεκκλίσεις του επιτρεπόμενου ύψους και συντελεστή δόμησης για τα κέντρα δεδομένων, ακόμα και σε εκτός σχεδίου περιοχές, γεωργικές εκτάσεις και σε προστατευόμενες περιοχές Natura.

Η Δ. Μανωλάκου κατήγγειλε ακόμα ότι το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προωθεί την επίσπευση της παράδοσης των λιμανιών στους ιδιώτες, παραχωρώντας τους μάλιστα και νέα προνόμια όσον αφορά τους όρους δόμησης, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.  Καταλήγοντας σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, γιατί είναι βαθιά ταξικό και αντιπεριβαλλοντικό.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ