Εφημερίδα Κοινωνική

Π. Μαρινάκης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και κατάργησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου»

 Breaking News

Π. Μαρινάκης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και κατάργησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου»
13 Νοεμβρίου 2023

«Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε σε συζήτηση με ορίζοντα το 2027 και διευκρίνισε ότι δεν θα έχει λογική απότομων αλλαγών. Ούτε κατάργηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου επίκειται», είπε ο κ. Μαρινάκης σε σχετική ερώτηση, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα θέματα αυτά.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού. Την Τρίτη, στις 11:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στην Καγκελαρία. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο πραγματοποιείται με την ελληνική οικονομία να έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα περνώντας έτσι σε μια νέα εποχή, ενώ έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στον κόσμο το 2022 αναλογικά με το ΑΕΠ και βρίσκεται σε τροχιά μείωσης του χρέους κάτω από τα επίπεδα του 2012. Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν τα ζητήματα ενέργειας, το μεταναστευτικό και η κλιματική κρίση.

Ήδη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Θα συζητηθούν ακόμη περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ