Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΚΑΝΑ – ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Πιάνουν «τόπο» οι κινητοποιήσεις -Κυβερνητική δέσμευση για αναστολή λειτουργίας της δομής και αλλαγή του «τρόπου παροχής υπηρεσιών»

 Breaking News

ΟΚΑΝΑ – ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Πιάνουν «τόπο» οι κινητοποιήσεις -Κυβερνητική δέσμευση για αναστολή λειτουργίας της δομής και αλλαγή του «τρόπου παροχής υπηρεσιών»
15 Νοεμβρίου 2023

Δυναμική ήταν η σημερινή κινητοποίηση για την παύση της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα μετά από το κάλεσμα του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Η κινητοποίηση προγραμματίστηκε αφού η δημοτική Αρχή είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου με την Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, με το Υπουργείο Υγείας, με παράγοντες της κυβέρνησης και έχοντας ενημερώσει την Εισαγγελία Πειραιά.

«Έχω ξαναπεί πως δεν είμαι άνθρωπος των άκρων και των εντάσεων, ωστόσο  τους τελευταίους μήνες βιώνουμε στην πόλη μας έναν παραλογισμό με την άκρως παράνομη, ανεύθυνη και επικίνδυνη  λειτουργία παραρτήματος του  ΟΚΑΝΑ στην Αιτωλικού 62,  μια ήσυχη συνοικία της πόλης μας όπου κατοικούν οικογένειες, η οποία τείνει πλέον να γίνει λόγω της ανευθυνότητας κάποιων πιάτσα τοξικομανών», είχε δηλώσει προαναγγέλλοντας την κινητοποίηση ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο δήμαρχος Πειραιά πρόσθεσε: «Η δομή λειτουργεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ για προφανείς λόγους. Ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα στην περιοχή, πλέον υπάρχει, το βλέπουμε όλοι. Η διαδικασία όπως έγινε είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Κάποιοι πίστεψαν ότι μετά τις εκλογές θα σιωπούσαμε. ΟΧΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΙ και θα είμαστε κάθε βδομάδα μέχρι να πάρουν το μήνυμα. Την Τρίτη δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα ότι το πρόβλημα “λύθηκε”… και ότι θα γίνει άμεσα αναστολή λειτουργίας. Εύχομαι να επιβεβαιωθούν όσα μας υποσχέθηκαν και αν γίνουν, εγώ πρώτος θα αποδώσω τα εύσημα. Σε κάθε περίπτωση αποφασίσαμε να μην αναστείλουμε την κινητοποίηση για να περάσουμε το ξεκάθαρο μήνυμά μας, ως πόλη και ως δημοτική Αρχή.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου είπε: «Η πόλη είναι ενωμένη σε αυτό το ζήτημα. Το αποδείξαμε. Και συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε με στοιχεία ότι η λειτουργία αυτής της δομής είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Μεταφέραμε τη φωνή των κατοίκων στους εμπλεκόμενους. Λάβαμε ομόφωνη απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Προσωπικά, με τις τελευταίες διαβεβαιώσεις που έλαβα και από τη διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ, θεωρώ ότι θα έχουμε λύση και μάλιστα άμεσα. Η διαβεβαίωση είναι ότι αυτή η δομή δεν θα λειτουργεί εδώ και θα εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν ανάγκη στην Π.Ε. Πειραιά με έναν άλλο τρόπο. Αναμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα στην πράξη».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ