Εφημερίδα Κοινωνική

Κώστας Κατσαφάδος: «Κάμερες στη στολή τους θα έχουν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης»

 Breaking News

Κώστας Κατσαφάδος: «Κάμερες στη στολή τους θα έχουν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης»
17 Νοεμβρίου 2023

Τι θα γίνει με τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών ξεκαθάρισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, ενώ αναφέρθηκε και στον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από όπλο αστυνομικού.

«Η δικαιοσύνη έκρινε κατά αυτόν τον τρόπο (σ.σ. αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός). Μας προβληματίζει και εμάς και έντονα. Οι αστυνομικοί προφανώς είναι και αυτοί άνθρωποί και όχι σάκοι του μποξ. Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί ένας αστυνομικός να χρησιμοποιεί αυθαίρετα την ισχύ του. Οι κανόνες εμπλοκής είναι συγκεκριμένοι. Δεν είναι οι αστυνομικοί πέρα και πάνω από τον νόμο», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.

Και συμπλήρωσε: «Ο αστυνομικός είναι σε διαθεσιμότητα και από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διενεργείται έρευνα. Δεν υπάρχει κάποια πολιτική συγκάλυψη. Φαίνεται πως ο αστυνομικός δεν ακολούθησε το επιχειρησιακό του πλάνο αλλά εγώ δεν μπορώ να επέμβω στη δικαστική έρευνα».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός είπε πως με αφορμή αυτά τα περιστατικά έχει ξεκινήσει η διαδικασία εύρεσης και άλλων μοντέλων εκπαίδευσης και προστασίας και σημείωσε ότι κάμερες στη στολή τους θα έχουν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης.

«Έχουμε ξεκινήσει τη συζήτηση και για τις σταθερές κάμερες που θα ρυθμίζουν τη κυκλοφορία αλλά και για 2.500 – 3.000 αστυνομικούς με κάμερες πάνω τους. Κάμερες στη στολή τους θα έχουν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης. Θέλω να πιστεύω πως το 2024 θα έχουμε τις πρώτες κάμερες», ξεκαθάρισε.

 

 

Επί ποδός ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για το Πολυτεχνείο
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε και για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της εξέγερσης.

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών. Ομάδες ΔΙΑΣ και Δράση θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες γύρω από το Πολυτεχνείο ενώ ΜΑΤ και ΟΠΚΕ θα συνδράμουν κατά την διάρκεια των πορειών.

Στα μέτρα θα συνδράμουν από αέρος το ελικόπτερο της αστυνομίας που θα δίνει live εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και drones.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται τα οχήματα ρίψης νερού, οι Αίαντες, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ).

Επίσης, πέρα από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο και την Αμερικανική πρεσβεία ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Κατσαφάδος είπε πως ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου έχει μία ιδιαίτερη σημασία διότι κλείνουμε 50 χρόνια από όταν οι νέοι πάλεψαν για το δικαίωμα της ελευθερίας και τόνισε ότι δικαίωμα στο να διαδηλώσουμε έχουμε όλοι, σεβόμενοι όμως την περιουσία του συμπολίτη μας.

«Όσοι πιστεύουμε σε αυτό θα πρέπει να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό μα να συμμετέχουμε στους εορτασμούς. Δικαίωμα στο να διαδηλώσουμε έχουμε όλοι, σεβόμενοι όμως την περιουσία του συμπολίτη μας. Σήμερα 5.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός και όλα τα μέσα, όπως drone. Μέχρι στιγμής έχουν πει πως η πορεία θα σταματήσει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Αστυνομικές δυνάμεις θα είναι παντού για να διασφαλίσουν τη διαδήλωση αλλά και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ