Εφημερίδα Κοινωνική

Καταστήματα Πειραιά: Γίνονται προσβάσιμα στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Καταστήματα Πειραιά: Γίνονται προσβάσιμα στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού
29 Νοεμβρίου 2023

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης κοινωνικής του προσφοράς, και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευαίσθητων ομάδων της κοινωνίας μας, ανακοινώνει μια ακόμη σημαντική κοινωνική δράση, που αφορά στην υποδοχή ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στα καταστήματά μας και συγκεκριμένα:

Kαταστήματα του Πειραιά, έχουν δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας και ξεκίνησαν να υποδέχονται, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και τους συνοδούς τους, ώστε να απολαμβάνουν τις αγορές τους με άνεση ασφάλεια.

Τα συμμετέχοντα καταστήματα έχουν αναρτημένη στην είσοδο του καταστήματός τους ειδική σήμανση,  ενώ έχουν προβεί σε ενέργειες όπως, μείωση αισθητηριακών ερεθισμάτων (χαμηλός φωτισμός, απουσία φωτορυθμικών, μειωμένα ηχητικά ερεθίσματα), καθοδήγηση μέσω σημάτων  π.χ. μπλούζες Μ, L, XL, κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέχρι στιγμής συμμετέχοντα καταστήματα στο site του ΕΣΠ www.espireas.gr.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ