Εφημερίδα Κοινωνική

Υπουργείο Υποδομών: Πιέσεις στους κατασκευαστές για την έγκαιρη παράδοση έργων – Οι εκκρεμότητες του ΤΡΑΜ στον Πειραιά

 Breaking News

Υπουργείο Υποδομών: Πιέσεις στους κατασκευαστές για την έγκαιρη παράδοση έργων – Οι εκκρεμότητες του ΤΡΑΜ στον Πειραιά
20 Νοεμβρίου 2023

Παρά το γεγονός ότι το έργο αξίας 92 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Τραμ προς τον Πειραιά λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο, το σύνολο της εργολαβίας που είχε αναλάβει η ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. από το 2015 δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως και πλέον η Ελληνικό Μετρό βρίσκεται πολύ κοντά στο να κηρύξει την εταιρεία έκπτωτη!

Όπως μάλιστα αναφέρει το mononews.gr, αυτό συμβαίνει, καθώς ναι μεν το βασικό κατασκευαστικό σκέλος του έργου έχει παραδοθεί, αλλά εκκρεμούν άλλα έργα όπως ο υποσταθμός και οι υπόλοιπες εργασίες. Να σημειωθεί ότι η Ελληνικό Μετρό έχει ζητήσει από την εταιρεία να παραδώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα το έργο, ειδάλλως η ΘΕΜΕΛΗ θα κηρυχθεί έκπτωτη. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο έχει υποφέρει από δύο βασικές παθογένειες των διαγωνισμών που έτρεξαν τη δεκαετία του 2000.

Ο πρώτος ήταν οι συνεχείς ενστάσεις εκ μέρους των ενδιαφερομένων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η ΘΕΜΕΛΗ να κηρυχθεί ανάδοχος έχοντας δώσει την τέταρτη καλύτερη προσφορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η σχετική σύμβαση να υπογραφεί το 2013.

Η αρχική διάρκεια του έργου είχε οριστεί στα σε δύο έτη, αλλά ένα σύνολο παραγόντων οδήγησε στον τριπλασιασμό του χρόνου κατασκευής, ενώ ακόμα και μέχρι σήμερα υπάρχουν μέρη της σύμβασης που δεν έχουν ολοκληρωθεί.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ