Εφημερίδα Κοινωνική

Ιωσήφ Βουράκης: Η σεζόν 23-24 θα είναι η καλύτερη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από την επαναλειτουργία του! – Συνέντευξη του προέδρου ΟΠΑΝ στην «Κοινωνική»

 Breaking News

Ιωσήφ Βουράκης: Η σεζόν 23-24 θα είναι η καλύτερη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από την επαναλειτουργία του! –  Συνέντευξη του προέδρου ΟΠΑΝ στην «Κοινωνική»
01 Νοεμβρίου 2023

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ μιλάει για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τους ανθρώπους του ΔΠΘ αλλά και τι περιμένουμε για τη νέα σεζόν 23-24.

Κ.Πρόεδρε σε λίγες μέρες το Δημοτικό θέατρο Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του για τη σεζόν 23-24 .
Ωστόσο πριν λίγους μήνες έγιναν αρκετές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα διοικητικά του ΔΘΠ. Όσοι ασχολούνται με τον χώρο του θεάτρου είδαν λίγο επιφυλακτικά αυτές τις αλλαγές πιστεύοντας μάλιστα ότι θα υπάρχει πρόβλημα στην πορεία του θεάτρου …

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή : το δημοτικό θέατρο δεν είναι μόνο ένα κτήριο ! Το δημοτικό θέατρο Πειραιά είναι οι άνθρωποι του , όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ΔΘΠ , όλοι όσοι εργάζονται στο θέατρο και πάνω από όλα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου !

vourakis new 2023

Ιωσήφ Βουράκης – Πρόεδρος ΟΠΑΝ

Και στη η δίκη μου φιλοσοφία είναι να έχω πίστη στον άνθρωπο ! Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε την τύχη να έχουμε στο τιμόνι του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά το Λευτέρη Γιοβανίδη όπου σε μία πολύ δύσκολη και πρωτοφανή περίοδο για όλους μας κατάφερε σε άριστη συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝ να φέρει το θέατρο μας σε πρωταγωνιστική Θέση  προγραμματίζοντας παραστάσεις διεθνούς βεληνεκούς. Τώρα έχουμε την τύχη καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού θεάτρου Πειραιά να είναι ο Νίκος Διαμαντής ένας άνθρωπος με τεράστιες γνώσεις στο κομμάτι του θεάτρου και του πολιτισμού, ένας άνθρωπος που γνωρίζει ίσως καλύτερα από όλους μας το δημοτικό θέατρο καθώς υπήρξε και παλαιότερα καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου. Και πραγματικά έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ,  σε συνεργασία με όλους εμάς όχι μόνο να «τρέξει» το πρόγραμμα που ήδη είχε ανακοινωθεί αλλά να φέρει κι άλλες παραγωγές μικρότερες ή  μεγαλύτερες , να οργανώσει και να παρουσιάσει δυο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ( πρόσφατα ολοκληρώθηκε το πρώτο με περίπου 3000 επισκέπτες ) και  σήμερα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι σχεδόν καθημερινά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα έχει και μία διαφορετική δράση.

Και θέλω να πιστέψετε ότι για να γίνουν τα παραπάνω που σας είπα, με την μικρή εμπειρία που έχω αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να έχεις τεράστιες γνώσεις και τεράστια όρεξη για δουλειά γι’ αυτό ακριβώς αναφέρω ότι ως οργανισμός ( ΟΠΑΝ )  είμαστε τυχεροί που είναι ο Νίκος Διαμαντής καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού θεάτρου Πειραιά αυτή τη χρονική στιγμή  και ανέλαβε να φέρει  εις πέρας ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα .

Στην διαγωνιστική διαδικασία που περιγράψατε υπήρξε καθυστέρηση ; 

Μεγάλη! Χωρίς όμως να έχουμε ευθύνη εμείς! Αν δεν κάνω λάθος είμαστε το μοναδικό θέατρο με μονοετή θητεία καλλιτεχνικού διευθυντή!  Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών και για ένα μεγάλο διάστημα προσπαθούσαμε να «πείσουμε» τον τότε υπουργό ο ένας χρόνος να γίνει τρεις! Δυστυχώς παρά τις οποίες διαβεβαιώσεις δεν το πετύχαμε οπότε και προέκυψε η καθυστέρηση!

Βέβαια εδώ πρέπει να τονίσω ότι η αλλαγή από μονοετής σε τριετή θητεία του καλλιτεχνικού Διευθυντή αποτελεί παγετό αίτημα μας καθώς κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο του εκάστοτε διευθυντή μια τόσο χρονικά περιορισμένη θητεία!

Κ. πρόεδρε τι να περιμένουμε λοιπόν από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη σεζόν 23-24 ;

Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι η σεζόν 23-24 θα είναι η καλύτερη από την επαναλειτουργία του ΔΘΠ! Πλέον το πρόγραμμα μας όπως σας είπα είναι καθημερινό χρησιμοποιώντας όλους τους  χώρους του  θεάτρου – κεντρική σκηνή , σκηνή ΩΜΕΓΑ , φουαγιέ – με παραστάσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες .

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ