Εφημερίδα Κοινωνική

Γάζα: Θρίλερ με τον νεότερο όμηρο – Η Χαμάς λέει ότι ο 10 μηνών Kfir Bibas είναι νεκρός

Γάζα: Θρίλερ με τον νεότερο όμηρο – Η Χαμάς λέει ότι ο 10 μηνών Kfir Bibas είναι νεκρός
29 Νοεμβρίου 2023

Η Χαμάς λέει ότι ο νεότερος όμηρος, ο 10 μηνών Kfir Bibas, έχει σκοτωθεί μαζί με δύο μέλη της οικογένειάς του στη Γάζα.

Ειδικότερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο 10 μηνών Kfir Bibas, ο τετράχρονος αδελφός του και η μητέρα τους, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του ισραηλινού βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ελέγχει τον ισχυρισμό των ταξιαρχιών αλ Κασάμ. Το Reuters, που το μετέδωσε, δεν μπόρεσε άμεσα να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό.

Η οικογένεια Bibas είχε επανειλημμένα ζητήσει την απελευθέρωσή της. Ο Kfir απήχθη από το κιμπούτς Νιρ Οζ μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Ariel, τη μητέρα τους, Shiri, και τον πατέρα τους, Yarden. Ήταν το μικρότερο από τα περίπου 30 παιδιά που κρατήθηκαν όμηροι.

Η αντίδραση του Ισραήλ

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εξέδωσαν μια δήλωση στο Telegram σχετικά με τον 10 μηνών Kfir Bibas, αλλά δεν επιβεβαίωσαν αν έχει σκοτωθεί: «Κατά τη διάρκεια της σφαγής της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οικογένεια Bibas, συμπεριλαμβανομένου του 10 μηνών Kfir Bibas, του τετράχρονου αδελφού του Ariel Bibas και της μητέρας τους Shiri Bibas – απήχθησαν ζωντανοί στη Γάζα.

Η βαρβαρότητα και η σκληρότητα της Χαμάς είναι σε πλήρη επίδειξη στον κόσμο. Εκπρόσωποι των IDF μίλησαν με την οικογένεια Bibas μετά τις πρόσφατες αναφορές και είναι μαζί τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι IDF αξιολογούν την ακρίβεια των πληροφοριών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ