Εφημερίδα Κοινωνική

Φορολογικό ν/σ: Περιορισμοί στα μετρητά! Τι αλλάζει για τους ελεύθερους επαγγελματίες

 Breaking News

Φορολογικό ν/σ: Περιορισμοί στα μετρητά! Τι αλλάζει για τους ελεύθερους επαγγελματίες
01 Νοεμβρίου 2023

Τους κύριους άξονες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που αφορά, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και τον περιορισμό της χρήσης μετρητών έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργο Πιτσιλή και τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο και περιλαμβάνει τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, την ΑΑΔΕ και την εφορία, ρυθμίσεις εναντίον του λαθρεμπορίου καυσίμων και νέες παρεμβάσεις για τη δίκαιη φορολόγηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

«Κανένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα γίνεται δεκτό να φορολογείται για εισόδημα κατώτερο από εκείνο του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτερο μισθό. Το τεκμήριο αυτό θα είναι μαχητό», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως: «Από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα, το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού. Το ύψος του τεκμηρίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους διαμορφώνεται στα 10.920 ευρώ».

Πώς θα περιοριστεί η χρήση μετρητών

Ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης, μίλησε για τις πρωτοβουλίες ώστε να περιοριστεί η χρήση μετρητών, οι οποίες χωρίζονται στους παρακάτω άξονες:

  • Υποχρέωση αγοραπωλησίας ακινήτων μόνο με τραπεζικά μέτρα πληρωμής.
  • Καταβολή επιδομάτων μέσω χρεωστικής προπληρωμένης κάρτας.
  • Αυστηρές κυρώσεις για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.
  • Υποχρεωτικές συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων για προϊόντα που σχετίζονται με την κατανάλωση.

 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ