Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Εκρηκτική η κατάσταση στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία του Πειραιά -Προετοιμάζεται Παμπειραϊκό συλλαλητήριο

 Breaking News

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Εκρηκτική η κατάσταση στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία του Πειραιά -Προετοιμάζεται Παμπειραϊκό συλλαλητήριο
16 Νοεμβρίου 2023

Ερώτηση για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία του Πειραιά, το Κρατικό Νίκαιας και το Αντικαρκινικό «Μεταξά» κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Αμπατιέλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Αφροδίτη Κτενά και Χρήστος Τσοκάνης.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

«Η κατάσταση στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στην πόλη του Πειραιά είναι εκρηκτική, με την παράδοση σε ιδιώτη του Μαγνητικού – Αξονικού Τομογράφου στο Κρατικό Νίκαιας και την απειλή του κλεισίματος Μονάδας Μαστού στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά». Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της υποχρηματοδότησης της Υγείας και συνολικά της απαξίωσής της. Αυτά τα περιστατικά είναι δύο ακόμα στη μεγάλη λίστα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν νοσοκομεία και δομές Υγείας σε όλη τη χώρα, αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Επίσης, είναι χτύπημα στο δικαίωμα των ασθενών να απολαμβάνουν δημόσια και δωρεάν, ποιοτική Υγεία, αλλά και στο δικαίωμα των εργαζομένων στην Υγεία να εργάζονται αξιοπρεπώς το 2023. Οι ίδιοι εργαζόμενοι τονίζουν:

»Η κατάσταση στα νοσοκομεία μας είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό έκρυθμη με τα συσσωρευμένα προβλήματα στη στελέχωση σχεδόν όλων των τμημάτων, στην τραγική κατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής και στην ελλιπή χρηματοδότηση για την προμήθεια σειράς απαραίτητων υλικών για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Το επιπρόσθετο στοιχείο στην κατάρρευση του Ογκολογικού Νοσοκομείου του Πειραιά είναι το κύμα παραιτήσεων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, που είχε ως συνέπεια, για αρχή, να παύσει τη λειτουργία της η Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου, ενώ έπεται συνέχεια με το Παθολογοανατομικό και το Ακτινολογικό Τμήμα όπου αναμένονται αποχωρήσεις γιατρών που θα επιδεινώσουν την ήδη άσχημη κατάσταση και τις καθυστερήσεις στις διαγνώσεις των ασθενών. Η εξουθένωση του προσωπικού και η εγκατάλειψη των αναγκών των ασθενών σε δημόσια δωρεάν περίθαλψη έχουν πλέον χτυπήσει κόκκινο! Ενδεικτική της κατάστασης στα νοσοκομεία της περιοχής αποτελεί και η εξέλιξη στο Κρατικό Νίκαιας όπου παραδίδεται η λειτουργία του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου σε ιδιώτες, μετά από τη σκόπιμη υποστελέχωση του τμήματος».

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, πολιτικής που στοχεύει στην ικανοποίηση των κερδών των λίγων κόντρα στις ανάγκες των πολλών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού και τεχνολογικού προσωπικού στο Τμήμα Μαστού και στο Τμήμα Αξονικής Μαγνητικής Τομογραφίας στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

- Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπορεί να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα με σύγχρονο εξοπλισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών».

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία στις 29 Νοέμβρη
Πάνω από 30 σωματεία και φορείς του Πειραιά συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο «Μεταξά» Η απόφαση που πήραν είναι να μετατρέψουν την πρώτη μέρα της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ στις 29-30 Νοέμβρη, σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία. Την κατάσταση στο Νοσοκομείο «Μεταξά» παρουσίασε εκ μέρους του Σωματείου η Ε. Κακαβιάρη, σημειώνοντας ότι εδώ και πολύ καιρό είναι έκρυθμη λόγω της υποστελέχωσης όλων των τμημάτων.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ