Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού media… έπονται!

Ενός κακού media… έπονται!
27 Νοεμβρίου 2023

Το είδαμε και αυτό: Κλέβουν στολίδια και λαμπάκια από Χριστουγεννιάτικα δέντρα πόλεων

Έκλεψαν τα στολίδια από Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της Αθήνας! Συγκεκριμένα γυμνό από τη μέση και κάτω άφησαν επιτήδειοι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι οποίοι πήραν όσα στολίδια μπορούσαν να φτάσουν. Ευτυχώς δεν έστησαν και σκάλα! Σύμφωνα με πληροφορίες τα φαινόμενο της κλοπής των στολιδιών έχει εμφανιστεί τουλάχιστον σε 25 δέντρα σε διάφορους δήμους της πρωτεύουσας! Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Σάκη Κολλάτο, που μίλησε στο ΟΡΕΝ, «κάθε χρόνο αντιμετωπίζαμε αυτά τα φαινόμενα». Κατά τον ίδιο «όπου υπάρχουν πλατείες που είναι γειτονιά η εικόνα είναι πιο καλή». Όπως είπε τα προβλήματα στο σύνολο των χριστουγεννιάτικων δέντρων στο κέντρο της Αθήνας περιορίζονται «σε 5-6 σημεία, στον Άγιο Παντελεήμονα, την Πλατεία Αττικής, τον Άγιο Παύλο κ.α.».

 

Κικίλιας κατά Δημάρχων: «Θα ζητήσω από τον εισαγγελέα να ελεγχθούν»

Η κλιματική κρίση είναι εδώ! «Η περιφέρεια καθάρισε τις κοίτες του Κηφισού και κάποιοι δήμαρχοι τα ρέματα δεξιά και αριστερά, στα όρια των Δήμων τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν όλοι στις οδηγίες. Δουλειά μου είναι να προστατεύονται οι πολίτες. Θα πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα ζητήσω να ελεγχθούν όλοι όσοι δεν θέλουν να κάνουν την δουλειά τους, είτε τώρα με τα αντιπλημμυρικά έργα, είτε αργότερα για τα μέτρα κατά των πυρκαγιών. Όσοι δήμαρχοι αδιαφορούν, βάζουν σε κίνδυνο τους πολίτες και εκεί μπαίνει η Πολιτική Προστασία», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Β. Κικιλιάς.

 

Αναλαμβάνει το ΛΑΟΣ ο Φ. Καμπούρης -Του έδωσε τα «κλειδιά» ο Καρατζαφέρης

Το ΛΑΟΣ αλλάζει ηγεσία και γυρίζει σελίδα, αφού ο Γιώργος Κατρατζαφέρης παρέδωσε τα «κλειδιά» του κόμματος και τα ηνία στις επόμενες εκλογικές μάχες θα αναλάβει ο Φ.Καμπούρης, που έχει εκλεγεί και στην Περιφέρεια Αττικής με το συνδυασμό «μάχη για την Αττική».

Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε συνέδριο σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα, με ομιλία του Φ. Καμπούρη, όπου έδωσε τις βασικές γραμμές του ανανεωμένου κόμματος και μίλησε για το συνέδριο που θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου, όπου θα εγκριθεί το νέο καταστατικό. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στο νέο ΛΑΟΣ έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχουν πολλά δυσαρεστημένα μέλη προερχόμενα από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσία του Βασίλη Μόσχου, από τον Πειραιά, ο οποίος αποχώρησε από την κεντρική επιτροπή της Ελληνικής Λύσεις και όπως φαίνεται, αλλάζει χώρο πολιτικής δράσης.

 

Υπάλληλος δήμου και δυο εκπαιδευτικοί παραπέμπονται για υπεξαίρεση

Μια υπάλληλο του Δήμου Τεμπών και δυο εκπαιδευτικούς, μέλη σχολικών επιτροπών του Δήμου κατά τα τελευταία χρόνια, στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας για υπεξαίρεση ποσού 110.000 ευρώ από τα ταμεία των επιτροπών. Η υπόθεση ανακαλύφθηκε πριν μια πενταετία, συγκεκριμένα το 2018 ύστερα από εντολή σε ορκωτούς λογιστές του τότε δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου. Η έρευνα στα ταμειακά διαθέσιμα βρήκε έλλειμμα 120.000 ευρώ (κακούργημα) αλλά, χρόνια μετά, οι ορκωτοί διόρθωσαν το πόρισμα αναφέροντας ότι το ποσό είναι 110.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πλημμέλημα. Την σχετική αναφορά για την υπεξαίρεση υπέβαλε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης πριν μερικούς μήνες, ωστόσο ένα μέρος της υπόθεσης παραγράφτηκε λόγω παρέλευσης πενταετίας.

 

«Έκπληξη» με δημιουργία νέου υπουργείου;

Με στόχο την εντονότερη παρουσία της κυβερνητικής πολιτικής στη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και τις πληγές που άφησαν πίσω τους, Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την ίδρυση Υπουργείου Θεσσαλίας, στα πρότυπα του Μακεδονίας – Θράκης. Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες η σκέψη αυτή έχει μπει στην κυβερνητική ατζέντα! Μάλιστα, σύμφωνα με τον “Κόσμο του Σαββατοκύριακου” που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους, πρόκειται για νέο Υφυπουργείο που θα έχει έδρα τη Λάρισα και θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Λέγεται μάλιστα ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Αν συμβεί αυτό, ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα υπουργείο που θα λειτουργεί ως εντολέας της νέα περιφερειακής Αρχής Κουρέτα, η οποία θα πρέπει να λογοδοτεί στον Υπουργό, πριν την όποια ενέργειά της στην περιοχή. Με απλά λόγια, μια «ντρίμπλα» της Κυβέρνησης για να επαναφέρει πολιτικά κεκτημένα στη Θεσσαλία μετά και την ήττα Αγοραστού.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ