Εφημερίδα Κοινωνική

Χριστίνα Μήτση – Πρόεδρος του Ομίλου Mitsis: «Υπάρχει ακόμα ελληνική φιλοξενία, με την αυθεντική έννοιά της» -Τι λέει για το νέο ξενοδοχείο στον Πειραιά

 Breaking News

Χριστίνα Μήτση – Πρόεδρος του Ομίλου Mitsis: «Υπάρχει ακόμα ελληνική φιλοξενία, με την αυθεντική έννοιά της» -Τι λέει για το νέο ξενοδοχείο στον Πειραιά
14 Νοεμβρίου 2023

Η Χριστίνα Μήτση, πρόεδρος του Ομίλου Mitsis, της μεγαλύτερης ιδιόκτητης ξενοδοχειακής αλυσίδας στη χώρα με 21 ξενοδοχεία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Gala της εφημερίδας «Πρώτο θέμα», μιλά για τον αείμνηστο πατέρα της, τη ζωή της και τη φημισμένη σε όλο τον κόσμο ελληνική φιλοξενία σήμερα.

Ένας δυνατός κρίκος στον ευρωπαϊκό τουρισμό, πολυπράγμων και κοσμοπολίτισσα, η Χριστίνα Μήτση παραμένει χαμηλών τόνων, όμως πάντα έβαζε τον πήχη ψηλά με οτιδήποτε κι αν κατα­πιανόταν. Η πρώτη της ενασχόληση με τις οικογενειακές επιχειρήσεις ήταν το 1993, στο οινοποιείο «Caviros», και δύο χρόνια αργότερα μετακομίζει στη Ρόδο, όπου αναλαμβάνει τη διοίκηση του ιστορικού «Grand Hotel».

Όταν παντρεύτηκε, μετακόμισε στην Κρήτη για να στηρίξει τον σύζυγό της στις επιχειρήσεις του, και άνοιξε το «Etiquette», ένα υψηλής αισθητικής κατάστημα με είδη σπιτιού. Παράλληλα αναλαμβάνει τον ρόλο της μητρότητας αποκτώντας τη Σοφία, την Ευγενία και τον Κώστα. Με τον πρώην σύζυγό της δημιουργούν την Οlive Era, μια εταιρεία με προϊόντα περιποίησης με βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Μετά από πολυετή μάχη με την παχυσαρκία, το 2012 κάνει την υπέρβαση και χάνει 70 κιλά. To 2016, όταν απεβίωσε ο πατέρας της και ιδρυτής του Ομίλου Mitsis, Κώστας Μήτσης, η Χριστίνα αναλαμβάνει πρόεδρος του ομίλου και ο αδελφός της Σταύρος Μήτσης, διευθύνων σύμβουλος. Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο πολυβραβευμένος Όμιλος Mitsis πρωτοπορεί στον τουρισμό πάνω από 40 χρόνια με 21 ξενοδοχεία στους ομορφότερους προορισμούς μας. Μάλιστα τον Νοέμβριο λάνσαρε τη νέα εταιρική του ταυτότητα με έμφαση στη σύγχρονη πολυτέλεια και βασικό στοιχείο αυτής το «Καλειδοσκόπιο», που αντανακλά τη συνεχή επανεφεύρεση και ευέλικτη φύση του ομίλου.

Η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της στη Βραδυνή:  Η λέξη «φιλοξενία» είναι ελληνική και σημαίνει αγάπη για τους ξένους. Οι Ελληνες ήμασταν ανέκαθεν φιλόξενος λαός. Τώρα πια είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε και ένα κορυφαίο επίπεδο υπηρεσιών. H ελληνική φιλοξενία είναι συνυφασμένη με το ταμπεραμέντο και την ιδιοσυγκρασία μας. Μου κάνει εντύπωση πόσο μας αγαπάνε οι ξένοι, κάποιοι μου στέλνουν μηνύματα τον χειμώνα για το πόσο ανυπομονούν να επιστρέψουν. Νιώθω ότι το ελληνικό καλοκαίρι τούς δίνει δύναμη για να βγάλουν τον χειμώνα!


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ