Εφημερίδα Κοινωνική

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραιτείται ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπισή της

 Breaking News

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραιτείται ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπισή της
20 Οκτωβρίου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας σηματοδοτεί η ομόφωνη απόφαση των τακτικών δικαστών και των ενόρκων να απορρίψουν το σύνολο των νέων αιτημάτων που υπέβαλλε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας.

Τα αιτήματα αυτά αφορούσαν σε κλήση νέων μαρτύρων,και ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων του δικαστηρίου που είχε υποβάλλει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας.

Μετά την ομόφωνη απόρριψη των αιτημάτων ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

«Ο τρόπος που απορρίφθηκαν… δείχνει ότι στερείτε τα δικαιώματά της»

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν, ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… δείχνει ότι στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας εισηγούμενη την απόρριψη των αιτημάτων κάνοντας έναν απολογισμό της δίκης είχε επισημάνει από την πλευρά της :

«Σήμερα ο συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κύριος συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: «αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ