Εφημερίδα Κοινωνική

Προσποιούνταν τον υπάλληλο της ΔΕΗ και άρπαξε από 86χρονη 10.250 ευρώ

 Breaking News

Προσποιούνταν τον υπάλληλο της ΔΕΗ και άρπαξε από 86χρονη 10.250 ευρώ
07 Οκτωβρίου 2023

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας οδήγησε στην εξιχνίαση απάτης σε βάρος 86χρονης γυναίκας σε χωριό του δήμου Νάουσας. Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας οδήγησε στην εξιχνίαση απάτης σε βάρος 86χρονης γυναίκας σε χωριό του δήμου Νάουσας.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 30ης Νοεμβρίου 2022, ο προαναφερόμενος άνδρας, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα στην οικία της σε περιοχή της Ημαθίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ μέρος του ποσού που αφαιρέθηκε, επεστράφη στην παθούσα.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες

Στη σχετική ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται και συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή εξαπάτησης, όπου αναφέρονται τα εξής:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ