Εφημερίδα Κοινωνική

Πόλεμος στο Ισραήλ: Προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» η πτήση με τους 90 Έλληνες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» η πτήση με τους 90 Έλληνες
12 Οκτωβρίου 2023

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από το φλεγόμενο Ισραήλ. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (12/10), έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ακόμα μια οργανωμένη από το υπουργείο Εξωτερικών πτήση από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα. Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησαν επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα που διοργάνωσε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.

«Η πτήση είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών. Όλα ήταν οργανωμένα εκεί. Μας περίμεναν και μας πέρασαν από τον έλεγχο. Όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα», ανέφερε ένας Έλληνας που ζει μόνιμα στην Ιερουσαλήμ και ήταν ένας από τους 90 ομοεθνείς μας που ταξίδεψαν από το Τελ Αβιβ. Ο ίδιος, όπως είπε, κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, δίχως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Στο αεροδρόμιο στα Σπάτα βρίσκονταν και συγγενείς τους οι οποιοι, με αγωνία, περίμεναν τους ανθρώπους τους να βγουν από την πύλη των αφίξεων για να τους αγκαλιάσουν. «Περιμένω τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Είναι δύσκολη η κατάσταση», είπε εμφανώς συγκινημένη μια κυρία γιατί η οικογένεια της κατάφερε να φύγει με ασφάλεια από το Ισραήλ που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Ήταν πολύ δύσκολες οι ώρες»
«Επιτέλους φθάσαμε. Ήταν πολύ δύσκολες οι ώρες», δήλωσε στη Μαίρη Σκανδάλη ένας από τους Έλληνες επιβάτες της πτήσης. «Μένουμε το Τελ Αβίβ όπου δεν κινδυνεύσαμε τόσο» είπε. Ο ίδιος περιέγραψε την καθημερινότητα που είχαν από το περασμένο Σάββατο όταν εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς. «Ακούγαμε σειρήνες και μπαίναμε στα καταφύγια», σημείωσε.

«Είναι μεγάλη τραγωδία. Φύγαμε μαζί με τα παιδιά μου για να είμαστε πιο ασφαλείς» δήλωσε ο Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Τελ Αβίβ. Όσον αφορά το μέλλον δήλωσε ότι περιμένει να βελτιωθεί η κατάσταση για να επιστρέψει με την οικογένειά του στο Ισραήλ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ