Εφημερίδα Κοινωνική

Πόλεμος στο Ισραήλ – Ανάλυση SkyNews: Η «μαύρη σκιά» του Ιράν πάνω από τη σύγκρουση με τη Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ – Ανάλυση SkyNews: Η «μαύρη σκιά» του Ιράν πάνω από τη σύγκρουση με τη Χαμάς
12 Οκτωβρίου 2023

Την πιθανή άμεση ή έμμεση εμπλοκή του Ιράν πίσω από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή με τις αιματηρές συγκρούσεις του Ισραήλ με τη Χαμάς επιχειρεί να σκιαγραφήσει ο στρατιωτικός αναλυτής Sean Bell στο Sky News.

Εμφανιζόμενος στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, σημείωσε πως πρόκειται για έναν πόλεμος ο οποίος δεν καθοδηγείται από συμβατικές φιλοδοξίες, όπως επεκτατισμό ή οικονομία αλλά από ένα «σπλαχνικό μίσος» το οποίο διαρκεί δεκαετίες. Όπως τόνισε, ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν προκρίνει πως θα υπάρξει λύση μέσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά μόνο μέσα από πολιτικής φύσεως προσέγγιση.

Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος, είναι ποιος πραγματικά επωφελείται από τον πόλεμο αυτόν, «δείχνοντας» προς το Ιράν. Ενώ ορισμένοι από τους γείτονες του Ισραήλ έχουν αρχίσει να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Τελ Αβίβ, το Ιράν «δεν θέλει να το βλέπει αυτό» και αντιθέτως χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς.

«Έτσι, αν και δεν έχουμε αποδείξεις για άμεση εμπλοκή στον πόλεμο, η σκοτεινή σκιά του Ιράν κρέμεται πολύ βαριά πάνω στον χρόνο και τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης», δήλωσε ο Bell.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ