Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιάς: Πώς συνέβη το εργατικό δυστύχημα στο φρεάτιο

Πειραιάς: Πώς συνέβη το εργατικό δυστύχημα στο φρεάτιο
03 Οκτωβρίου 2023

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από το νέο εργατικό ατύχημα στον Πειραιά, κατά το οποίο ένας πατέρας δύο παιδιών έχασε τη ζωή του, μέσα σε φρεάτιο.

Ο νεαρός άνδρας ήταν μέλος συνεργείου που εκτελούσε εργασίες στην οδό Πολυδεύκους. Είχε κατέβει στο φρεάτιο για εργασίες, όταν ξαφνικά υποχώρησαν πέτρες και τοιχώματα με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσουν. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ομάδα της ΕΜΑΚ, η οποία επί τρεις ώρες προσπαθούσε να απεγκλωβίσει τον άτυχο άντρα. Σε κάποιες περιπτώσεις αρχικά είχε επικοινωνία μαζί του, αλλά στη συνέχεια τον έχασαν. Τελικά, τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του, με τη γυναίκα του που είχε σπεύσει στο σημείο να καταρρέει. Σημειώνεται ότι το φρεάτιο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο υπάλληλος, έχει βάθος τουλάχιστον 5 μέτρα.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ανέφερε για το περιστατικό: «Δεν πάει άλλο με το… πάμε και όπου βγει. Δεν ανεχόμαστε να μην υπολογίζουν την ζωή μας μπροστά στα κέρδη τους. Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δήμους και την εργοδοσία.  Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, την εργατική τάξη του Πειραιά να μην ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν θα περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ