Εφημερίδα Κοινωνική

Ώρα αυτοδιοικητικών εκλογών: Συμμετέχουμε. Δεν απέχουμε!

 Breaking News

Ώρα αυτοδιοικητικών εκλογών: Συμμετέχουμε. Δεν απέχουμε!
06 Οκτωβρίου 2023

*του Απόστολου Καραμπερόπουλου, εκδότη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν κάτι ξεχωριστό. Έχουν τη «δύναμη» να αποκόπτονται από τα κομματικά «θέλω». Να αναδεικνύουν τη γνώμη του κόσμου για τη γειτονιά του αλλά και την ευρύτερη περιοχή του, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο προβλήθηκαν  θέσεις, προβλήματα, οράματα και βεβαίως, πρόσωπα, που μπορεί να συναντήσεις ξανά στο δρόμο σου την επόμενη ημέρα.

Τα ζητούμενα σε αυτές τις εκλογές είναι δυο.

Πρώτον, η συμμετοχή. Δεν απέχουμε, ψηφίζουμε! Και ψηφίζουμε διότι πρέπει να έχουμε λόγο για την πόλη που ζούμε, εμείς, τα παιδιά μας, οι αγαπημένοι μας άνθρωποι. Όταν έχουμε την ευκαιρία να θεραπεύσουμε την καθημερινότητά μας, όταν έχουμε την ευκαιρία να περιγράψουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα που μας απασχολούν και να ζητήσουμε λύσεις, αφήνουμε τους άλλους να αποφασίσουν πώς θα ζήσουμε καλύτερα; Από την άλλη, γιατί να μην έχουμε εμείς οι ίδιοι την δυνατότητα να επιβραβεύσουμε αυτούς που ήδη έχουν κάνει προσπάθεια και έργο για την περιοχή μας; Η συμμετοχή μας είναι μια ευκαιρία να φωνάξουμε αυτό που θέλουμε για τη ζωή μας στην πόλη, μέσα από τις εκλογές, το σπουδαιότερο μεγάφωνο της δημοκρατίας. Ακόμα και στο επίπεδο της ιδεολογικής αντίθεσης, πρέπει να γίνει κατανοητό το εξής: «ψήφος διαμαρτυρίας υπάρχει, αποχή διαμαρτυρίας όχι».

Δεύτερον, η σωστή επιλογή.  Κανείς δεν θα σας πει ποιους να «σταυρώσετε» στα ψηφοδέλτια. Είναι καθαρά δική σας επιλογή, που όμως πρέπει να είναι συνειδητή και όχι τυχαία. Ο καλός ψηφοφόρος είναι ο ενημερωμένος ψηφοφόρος. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να ξεχωρίσετε μέσα στο «κατεβατό» των ψηφοδελτίων εκείνα τα πρόσωπα που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να φτιάξουν πράγματα στον Δήμο ή στην Περιφέρεια, έχοντας τις καλύτερες των προθέσεων. Όλο αυτό το διάστημα, μέσω της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, προβλήθηκαν λίστες υποψηφίων, πρόσωπα, συνδυασμοί, προγράμματα. Υπάρχει λοιπόν δυνατότητα συνειδητοποιημένης και όχι χαλαρής ψήφου.

Με απλά λόγια, οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια γιορτή της δημοκρατίας και μας δίνουν τη δυνατότητα να συμβάλλουμε με τις επιλογές μας στην «κατεύθυνση» της διοίκησης του Δήμου ή της Περιφέρειάς μας, γνωρίζοντας ότι η τοπική πολιτική έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην καθημερινή μας ζωή. Συμμετέχουμε, δεν απέχουμε.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ