Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Πειραιάς στο «τραπέζι» – Το debate των υποψήφιων δημάρχων, που οργάνωσαν η «Κοινωνική» και το Portnet

 Breaking News

Ο Πειραιάς στο «τραπέζι» – Το debate των υποψήφιων δημάρχων, που οργάνωσαν η «Κοινωνική» και το Portnet
02 Οκτωβρίου 2023

Τα δύο κατά τεκμήριο πιο επιδραστικά μέσα στον Πειραιά, το Portnet και η «Κοινωνική» συνδιοργάνωσαν συζήτηση μεταξύ των βασικών υποψηφίων δημάρχων Πειραιά εν όψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Την συζήτηση, που διεξήχθη στο εμβληματικό Ίδρυμα Λασκαρίδη, στο Πασαλιμάνι, το οποίο παραχώρησε ευγενικά ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Πάνος Λασκαρίδης, συντόνισαν από κοινού ο εκδότης της «Κοινωνικής», Απόστολος Καραμπερόπουλος και ο πολιτικός συντάκτης, Πειραιώτης ο ίδιος, Νότης Ανανιάδης.

Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μώραλης συν- ομίλησε με τους υποψήφιους δημάρχους, Γιώργο Γαβρίλη, που υποστηρίζει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Αμπατιέλο (ΚΚΕ) και Θανάση Διαβολάκη (Ανταρσία).

IMG_0192

Ενδιαφέρον στην συζήτηση είχε η συμβολή τεσσάρων εκπροσώπων της «Κοινωνίας των Πολιτών» που έθεσαν εξειδικευμένες θεματικές ερωτήσεις. Συγκεκριμένα η Ναυτιλιακή συντάκτης του Capital Αναστασία Βαμβακά έθεσε το ζήτημα της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco και το πολυσυζητημένο master plan του ΟΛΠ με έμφαση στην προβλήτα της κρουαζιέρας.

Ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης ανέδειξε ζητήματα που αφορούν στο επιχειρείν στην πόλη του Πειραιά και κατά πόσον τα προγράμματα των συνδυασμών συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ενώ έθεσε και το ζήτημα των υψηλών δημοτικών τελών, ιδίως για τις επιχειρήσεις.

Η πολιτική συντάκτης της ΕΡΤ, Μαρία Γεωργίου, επίσης Πειραιώτισσα, έθεσε το ζήτημα της ενδεχόμενα μεγάλης αποχής και τις πιθανές επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των εκλογών. Επίσης έβαλε στο τραπέζι και το επίκαιρο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και του κινδύνου για την ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο του Πειραιά, να μην αντέξει ο Κηφισός μια μεγάλη θεομηνία, αντίστοιχη αυτών που υπέστη η Θεσσαλία και ειδικότερα ο Βόλος.

Τέλος ο δικηγόρος Πειραιώς και γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων της Ιωνιδείου, Μίλτος Κλαπαδάκης ανέδειξε ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών του Πειραιά, όπως είναι το κυκλοφοριακό και οι θέσεις στάθμευσης, το έλλειμμα πράσινου, ελεύθερων χώρων και χώρων άθλησης κλπ.

Δείτε το video της εκδήλωσης:

 

Φωτογραφίες από το debate:

IMG_0188

IMG_0226

IMG_0225

IMG_0192

IMG_0195

IMG_0210

IMG_0208

IMG_0166

IMG_0099

IMG_0082

IMG_0050

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ