Εφημερίδα Κοινωνική

Market Pass: Πώς επιτήδειοι αρπάζουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες

 Breaking News

Market Pass: Πώς επιτήδειοι αρπάζουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες
04 Οκτωβρίου 2023

Μεγάλη προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα το Market Pass. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας των επιτήδειων που εκμεταλλεύονται την επικαιρότητα και αποσπούν χρήματα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαίνεται πως επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, προφασιζόμενοι τη καταβολή του επιδόματος Market Pass.

Η πρώτη αφορά σε 39χρονη γυναίκα από τη λίμνη Εύβοιας, η οποία αφού διαπίστωσε πως έπεσε θύμα, υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σε βάρος αγνώστων δραστών.

Πώς επιτήδειοι άρπαξαν χρήματα
Η 39χρονη, όπως φέρεται να κατέθεσε, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα περίπου στις 20:00 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από κάποιον άνδρα που προσποιήθηκε ότι ήταν ο γιος του λογιστή της. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχαν, κατάφερε να την πείσει , με το πρόσχημα της καταβολής του Market Pass, να του δώσει τους προσωπικούς κωδικούς τραπέζης της. Έτσι, έκαναν φτερά από τον λογαριασμό της 2.260 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, θύμα έπεσε ένας 78χρονος από την Πάτρα. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο κινητό του, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν συστήθηκε ως γιος του λογιστή του, αλλά ως υπάλληλος . Σύμφωνα με τον 78χρονο, τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία πίστωσης των 450 ευρώ για το Market Pass 2.

Με όπλο του την πειθώ ο άγνωστος, παρέσυρε τον ηλικιωμένο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν συνολικά 8 συναλλαγές από τον λογαριασμό του , χάνοντας μέσα σε λίγη ώρα 7.465 ευρώ. Και σε αυτή τη περίπτωση η δικογραφία που σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Πατρών αφορά απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ