Εφημερίδα Κοινωνική

Λάδι: «Έτσι όπως πάει θα δείτε τον τενεκέ στα 200 ευρώ»- Τι λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Κρήτης

 Breaking News

Λάδι: «Έτσι όπως πάει θα δείτε τον τενεκέ στα 200 ευρώ»- Τι λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Κρήτης
23 Οκτωβρίου 2023

Χωρίς «φρένο» τρέχουν οι ανατιμήσεις στο λάδι. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παραγωγοί της Κρήτη εκτιμούν ότι ο τενεκές θα ξεπεράσει τα 170 ευρώ ή ακόμα και τα 200.

Παράλληλα, αλυσίδες χονδρικής βάζουν πλαφόν στον αριθμό των συσκευασιών που θα μπορούν να αγοράσουν οι επαγγελματίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Κρήτης, Μύρωνα Χιλετζάκη, ο παραδοσιακός τενεκές λάδι πωλείται φέτος από 170 έως και 200 ευρώ. Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κλιματική αλλαγή παίζει τον πρώτο ρόλο στην αφορία στα ελληνικά εδάφη.

«Τα δέντρα τα έκαψε ο υπερβολικός καύσωνας και η λασποβροχή. Η χώρα μας φέτος θα αναγκαστεί να αγοράσει ελαιόλαδο για να καλύψει τις ανάγκες της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζάκης.

Πολλοί επαγγελματίες, φοβούμενοι προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και νέες ανατιμήσεις, σπεύδουν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο, τα σούπερ μάρκετ για εμπόρους, έχουν αναρτήσει ειδικά ταμπελάκια, βάζοντας πλαφόν στα τεμάχια πώλησης των συσκευασιών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ