Εφημερίδα Κοινωνική

Ισόβια και στο Εφετείο στον 41χρονο που σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε την φίλη του

Ισόβια και στο Εφετείο στον 41χρονο που σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε την φίλη του
11 Οκτωβρίου 2023

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε και το Εφετείο στον 41 ετών άντρα που σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε την 40χρονη τοξικοεξαρτημένη φίλη του και στη συνέχεια με την τραπεζική της κάρτα έκανε αναλήψεις μετρητών και διάφορες μικρο-αγορές. Επιβεβαιώνοντας την ετυμηγορία του πρωτόδικου δικαστηρίου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Σε αντίθεση με την πρωτοβάθμια δίκη, όταν ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι δολοφόνησε την 40χρονη, αποδίδοντας τον θάνατο της σε ενδοφλέβια χρήση κοκαϊνης, αυτή τη φορά ομολόγησε ότι την τραυμάτισε θανάσιμα, χτυπώντας την με ξύλο στο κεφάλι, ύστερα από καβγά. «Λογοφέραμε, άρχισε να με μειώνει για μία γνωριμία που είχα κάνει με γυναίκα στο facebook», είπε στην απολογία του και περιέγραψε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις οποίες προχώρησε στη συνέχεια και είχε ομολογήσει πρωτόδικα, για να «ξεφορτωθεί», όπως είπε, το πτώμα. «Αποφάσισα να διαμελίσω το σώμα και να το κάψω. Ήξερα ότι εκείνη την ώρα κατέστρεφα τη ζωή μου. Ήμουν στα χαμένα», είπε, αποδεχόμενος ότι τεμάχισε το άψυχο σώμα με ηλεκτρικό πριόνι (τύπου σέγα) και κοπίδι, ρίχνοντας τα μέλη του στη σόμπα.

Στηριζόμενες σε μπαστούνι λόγω κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο 41χρονος εξήγησε στους δικαστές ότι προέβη το επόμενο διάστημα στις αναλήψεις των μετρητών ώστε να φαίνεται ότι η γυναίκα βρίσκεται εν ζωή και να παραπλανήσει με αυτόν τον τρόπο τις Αρχές σε περίπτωση που τον στοχοποιούσαν για τον θάνατό της. Ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, λέγοντας ότι έκανε λάθος και απευθυνόμενος προς τους δικαστές ζήτησε να τους δώσουν μία ευκαιρία.

«Το κίνητρό του ήταν τα χρήματα» σημείωσε ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή του, πρόταση με την οποία συντάχθηκαν οι δικαστές.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ