Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Βουτσινάς: «Δουλειά και σεβασμός στους κατοίκους των νησιών της Αττικής!»

 Breaking News

Γιάννης Βουτσινάς: «Δουλειά και σεβασμός στους κατοίκους των νησιών της Αττικής!»
04 Οκτωβρίου 2023

*Άρθρο του Γιάννη Βουτσινά – Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νήσων Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά

Η ώρα των Αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου καλούμαστε να επιλέξουμε ποιός Περιφερειάρχης και ποιός Περιφερειακός Σύμβουλος έχει την ικανότητα να μπορεί να οδηγεί τον τόπο Κάθε Μέρα Ένα Βήμα Μπροστά.

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Χαρδιαλιάς με τον συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» διεκδικεί την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή. Η συντριπτική υπεροχή της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές άλλωστε, αποτελεί ένα δυνατό στοιχείο για το ποιός θα είναι ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής.

Συνοδοιπόρος με τον Νίκο Χαρδαλιά, διεκδικώ την εκλογή μου ως Περιφερειακού Συμβούλου στην Π.Ε. Νήσων Αττικής, τη Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Τροιζηνία, τα Μέθανα, την Ύδρα , τις Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Πιστεύω στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τις δυνατότητές του και συνειδητά τον επιλέγω. Επιθυμώ να υπηρετήσω με σεβασμό και αγάπη τους νησιώτες και τους ανθρώπους των απομακρυσμένων και αραιοκατοικημένων περιοχών.

Αποτελεί για μένα ευτυχή πρόκληση να δουλέψω στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα νησιά μας, το κόσμημα της Αττικής.

Πιστεύω στην σκληρή δουλειά, στην οργανωμένη και συνεργατική προσπάθεια και στα μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας επί μία 25ετία, με παράλληλα έντονη πολιτική και κοινωνική συμμετοχή, αλλά και εκπροσωπώντας την Επιμελητηριακή κοινότητα, ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., έμαθα να ακούω, να συζητώ, να συνεργάζομαι, να αποφασίζω και να υλοποιώ.

Κατά την προεκλογική περίοδο επισκέφθηκα όλα τα νησιά της Περιφερικής Ενότητας και κατέγραψα προβλήματα και εμπόδια ανάπτυξης του κάθε τόπου ξεχωριστά, μέσα από την επαφή μου με όλες τις Αρχές, τους πολίτες,  τα μέλη του Επιμελητηρίου και με φορείς όπως οι Δήμοι.

Οι μικροί τόποι πρέπει να στηρίζονται αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Η στήριξη στη μικρή Ελλάδα ενισχύει τη μεγάλη Ελλάδα. Τα αστικά κέντρα φτωχαίνουν, όσο οι μικροί τόποι μένουν αναξιοποίητοι.

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, η Σαλαμίνα, η Αίγινα, το Αγκίστρι, τα Μέθανα, ο Γαλατάς, η Τροιζήνα, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, μπορεί και πρέπει να αναδειχθούν σε ένα θελκτικό τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο. Χρειάζεται να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα πάνω σε ισχυρές βάσεις, να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και να διασυνδεθεί ο αγροτοδιατροφικός τομέας με τον τουρισμό και την εστίαση, ώστε τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα να λειτουργούν ως μέσο προβολής του Αργοσαρωνικού και της Αττικής.

Με στόχο την ποιότητα ζωής που αξίζουν οι κάτοικοι των νησιών της, την επόμενη πενταετία θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής και δράσεις στους τομείς υγείας, μεταφορών, πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, αλλά και στις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών.

Παράλληλα, με την αξιολόγηση των έργων και των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται, την επόμενη μέρα σκοπεύω να θέσω τις αναγκαίες προτάσεις μου στον νέο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, ώστε να συμπεριληφθούν στο νέο προγραμματισμό της Περιφέρειας.

Ξεκινώ την επόμενη μέρα, με βασικούς άξονες τη γαλάζια οικονομία, δηλαδή την βιώσιμη και κυκλική ανάπτυξη, η οποία θα σέβεται τους πόρους των Δήμων των Νήσων Αττικής, την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των υποδομών της καθημερινότητας του πολίτη, δίνοντας προτεραιότητα στην πολιτική προστασία και το περιβάλλον, με προσήλωση στην αυτοτέλεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών κάθε νησιού, κάθε Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής.

Κανένας πολίτης δε μπορεί και δεν επιτρέπεται να νοιώθει παραμελημένος, ιδιαίτερα αν κατοικεί σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ