Εφημερίδα Κοινωνική

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς – Αντιπεριφέρεια Πειραιά: Σημαντική ημερίδα για τους εργαζόμενους, το εργασιακό περιβάλλον και τα άτομα με αυτισμό

 Breaking News

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς – Αντιπεριφέρεια Πειραιά: Σημαντική ημερίδα για τους εργαζόμενους, το εργασιακό περιβάλλον και τα άτομα με αυτισμό
10 Οκτωβρίου 2023

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Σ. Αντωνάκου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10/10, διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο  «Η ψυχική ανθεκτικότητα στους χώρους εργασίας», όπου θα συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης  της τοξικότητας στον εργασιακό χώρο, όπως και αποφόρτισης των εργαζομένων με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Επίσης, θα αναλυθεί συντόμως η αξία της συμπερίληψης των συνανθρώπων μας με αυτισμό. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 5.00 μ.μ. στην αίθουσα «Γεώργιος Κασιμάτης» του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Γ. Κασιμάτη 1, Πλ. Οδησσού – 2ος όροφος) και απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζομένους. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σ. Αντωνάκου και θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους:

-Δημήτρης Πετρούνιας, Κλινικός Ψυχολόγος «Η δύναμη του Εμείς στην κοινωνική αρρυθμία».

-Σταυρούλα Βουτυράκου, Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός «Ο αυτισμός είναι υπόθεση όλων μας».

-Κέλλυ Κούβαρη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς «Παιδί και αυτισμός».

Επίσης, θα ανακοινωθεί και θα συζητηθεί η σημαντική κοινωνική δράση για τα άτομα με αυτισμό με πρωταγωνιστή τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς.

“Στην κοινωνία του σήμερα, όπου η πίεση, η ανταγωνιστικότητα κι ο θυμός εμφανίζονται καθημερινά και μπορούν να μεταβάλλουν αρνητικά το εργασιακό περιβάλλον, με συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία του εργαζομένου, αλλά και της οικογένειάς του, πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να συμβάλλουμε στη μείωση των παραγόντων που αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, στην ενημέρωση και στην ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που μας προβληματίζουν”.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ