Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδήλωση της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ για την Παλαιστίνη

 Breaking News

Εκδήλωση της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ για την Παλαιστίνη
27 Οκτωβρίου 2023

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ, στην εκδήλωση με τίτλο «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! – Όχι στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ!», που πραγματοποιήθηκε στο «ΤΡΑΒΕΣΟ», Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Νίκο Καραγιάννη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Νέοι και μαθητές έμαθαν για την ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος και πώς έχει οδηγηθεί στο σημερινό έγκλημα που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός.

Συζήτησαν για την παραχάραξη της Ιστορίας από το αστικό κράτος και τα μέσα προπαγάνδας, που πολλές φορές αξιοποιούνται και από αντιδραστικές δυνάμεις μέσα στα σχολεία, με στόχο να κρύψουν τη σφαγή ενός ολόκληρου λαού από τον ισραηλινό στρατό κατοχής. Μια σφαγή που διαρκεί 75 χρόνια και έχει οδηγήσει σε πάνω από 100.000 Παλαιστίνιους νεκρούς και 7 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Ανέδειξαν πως η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό, δίνοντας γη και ύδωρ, μυρίζει μπαρούτι και μπλέκει τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνα παιχνίδια.

Κλείνοντας τη συζήτηση ανέδειξαν τη σημασία που έχει να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης και να δοθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά η μάχη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ