Εφημερίδα Κοινωνική

Αδελφοποίηση «Κρατικού Νοσοκομείου» Νίκαιας με το παγκοσμίου φήμης Sanghai Chest Hospital

 Breaking News

Αδελφοποίηση «Κρατικού Νοσοκομείου» Νίκαιας με το παγκοσμίου φήμης Sanghai Chest Hospital
31 Οκτωβρίου 2023

Ακόμη μια σημαντική γέφυρα συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας έρχεται καθώς μετά την αδελφοποίηση του Πειραιά με τη Σανγκάη το 1985 και την εξαγορά του ΟΛΠ από την κινεζική COSCO, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιώς αδελφοποιείται με το παγκοσμίου φήμης Sanghai Chest Hospital China.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο από την Άπω Ανατολή, ειδικεύεται στις επεμβάσεις θώρακος, πραγματοποιώντας καθημερινά 100 επιτυχημένες επεμβάσεις καρκίνων. Όπως δήλωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 ο Διευθυντής του Θωρακοχειρουργικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Στάθης Μεταξάς, γίνεται μια προσπάθεια αναβάθμισης του νοσοκομείου, με τη συνεργασία αυτή να παρέχει περαιτέρω τεχνογνωσία στο ιατρικό προσωπικό, καθώς για τέσσερις φορές τον χρόνο δύο ιατροί του νοσοκομείου θα παρακολουθούν από κοντά σεμινάρια και χειρουργεία του κινεζικού νοσοκομείου.

Παράλληλα η πρωτοβουλία αυτή έχει χαιρετιστεί θετικά από όλους τους φορείς του ευρύτερου Πειραιά αλλά και από τις Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς και Νίκαιας, ενώ αναμένεται το προσεχές διάστημα να πραγματοποιηθούν δωρεές σύγχρονου εξοπλισμού από επιφανείς Πειραιώτες.

Η επίσημη αδελφοποίηση θα λάβει χώρα σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας – Πειραιώς, υπό την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης αλλά και πλήθους εκπροσώπων και φορέων του Πειραιά.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ