Εφημερίδα Κοινωνική

Στέλλα Βαρτελάτου – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «Θα συνεισφέρω με γνώσεις, εμπειρία και ενθουσιασμό στη συνέχιση της μεταμόρφωσης του Πειραιά μας»

 Breaking News

Στέλλα Βαρτελάτου – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «Θα συνεισφέρω με γνώσεις, εμπειρία και ενθουσιασμό στη συνέχιση της μεταμόρφωσης του Πειραιά μας»
30 Σεπτεμβρίου 2023

Η Στέλλα μας καθοδηγεί με τα χαρακτηριστικά της Πειραιώτισσας που εκφράζει την αμεσότητα και την ευθύτητα προς τον δημότη αλλά και την στοιβαρότητα και υπευθυνότητα της εργαζόμενης μητέρας με σπουδές και εμπειρία.

Έρχεται να προσθέσει με το ύφος και το ήθος της στην σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχτισε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης με τις Δημότισσες και τους Δημότες.

Φιλοδοξεί να συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση του Προγράμματος του ΄΄Πειραιά Νικητή΄΄ ως νέα Δημοτική Αρχή.

H Στέλλα Βαρτελάτου με την ζεστασιά και τον δυναμισμό που την διακρίνει υποδέχτηκε μεγάλο πλήθος φίλων σε γνωστό καφε μπαρ της περιοχής στο Πασαλιμάνι και τους μίλησε για τους δυο πυλώνες του αυτοδιοικητικού της σχεδιασμού.

Τον προγραμματισμό και ολοκλήρωση έργων υποδομής και ταυτόχρονα την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των Δημοτών.

«Προσδοκώ με την δύναμη που ζητώ να μου δώσουν οι συνδημότες μου να πρωταγωνιστήσω με τις γνώσεις, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό μου στη συνέχιση της μεταμόρφωσης  του Πειραιά μας.

Μία πόλη που ανασαίνει θάλασσα, ξεκίνησε να μετασχηματίζεται το 2014 με τον ΄΄Πειραιά Νικητή΄΄ και τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη ο οποίος κος Γιάννης Μώραλης με μεθοδικότητα, προσήλωση, αίσθημα ομαδικότητας, ξεκάθαρους και ακλόνητους στόχους κατάφερε να απομακρύνει τον Πειραιά από την εικόνα του ΄΄χωριού΄΄ και να τον επαναφέρει στην τροχιά της αίγλης, της ομορφιάς και της δύναμης που του αναλογεί και του αξίζει.

Όραμα και στόχος μου είναι να αναδείξω με δράσεις και να εισηγηθώ πρωτοβουλίες στον Δήμαρχο που αναδεικνύουν την ξεχωριστή ταυτότητα του Πειραιά ως μια πόλη με εκτεταμένο παράκτιο μέτωπο, ως ναυτιλιακό κέντρο και ως γειτονιά.

Μία ταυτότητα που αναδεικνύει την σχέση της πόλης με την θάλασσα, των ανθρώπων με την γειτονιά τους, της οικονομικής ανάπτυξης με την μείωση των ανισοτήτων και της λειτουργικότητας της πόλης που ζει, σέβεται και φροντίζει όλους του ανθρώπους της.

Για αυτό, εφόσον εκλεγώ και αν η επιλογή ήταν δική μου, θα ήθελα να συμβάλω στην αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου, της Πειραϊκής Ακτής, ως πολιτικός μηχανικός της παράκτιας ζώνης να οδηγώ την Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες της στο πως θα διαχειριστούμε το σύνθετο ζήτημα της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης των δημοτών στην θάλασσα, την προσέλκυση επισκεπτών και λουόμενων, την διευθέτηση των παράκτιων χρήσεων ώστε ο Δήμος εν τέλει να διαχειρίζεται τις θάλασσες και τις παραλίες του.

Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τον Πειραιά, τον προσανατολίσαμε στην εξωστρέφεια, τον αναδείξαμε σε εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο.

Ταυτόχρονα όμως, οφείλουμε να διευκολύνουμε την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και των πολλών επισκεπτών που πετύχαμε με τα παραπάνω. Η μετακίνηση αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ποιότητας της ζωής των Δημοτών και του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου τους.

Στόχος μου μαζί με τον Δήμαρχο να μειώσουμε το πρόβλημα του κυκλοφοριακού φόρτου που δέχεται ο Πειραιάς από τις δραστηριότητες του λιμανιού και των βιοτεχνιών.

Προτεραιότητα μου είναι να εξαλείψουμε το πρόβλημα της στάθμευσης και να αντιμετωπίσουμε την παράνομη στάθμευση, όπου στο αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο του Πειραιά πολλαπλασιάζει τα προβλήματα. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούμε σε συντονισμένες ενέργειες όπως η αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων ως χώροι στάθμευσης, η αξιοποίηση οικοπέδων με συμβάσεις παραχώρησης ή υπαρχόντων ανενεργών χώρων στάθμευσης.

Αποτελεί πρόκληση και κίνητρο για μένα να σκύψω πάνω και να επεκτείνω το σημαντικό πρόγραμμα αναπλάσεων και πρασίνου που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή που ως μητέρα ενός μικρού παιδιού βιώνω καθημερινά και κατανοώ σε βάθος την σημαντική αυτή ανάγκη των συμπολιτών μου.

Καταλήγοντας θα ήθελα να τονίσω την δέσμευση μου ως παλαιότερη αυτοδιοικητικός ότι θα στέκομαι πρωτίστως και πάντα δίπλα στους συνδημότες μου ώστε να αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα μαζί.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ