Εφημερίδα Κοινωνική

Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Ιωσήφ Βουράκης – Πρόεδρος ΟΠΑΝ –Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ» του Γιάννη Μώραλη: «Zούμε στον Πειραιά και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ο κόσμος θέλει να ακούσει τις προτάσεις σου, τις ιδέες σου, το όραμά σου για την πόλη – Το έργο που αφήνω πίσω κλείνοντας την τετραετία στον ΟΠΑΝ, είναι μετρήσιμο»

 Breaking News

Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Ιωσήφ Βουράκης – Πρόεδρος ΟΠΑΝ –Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ» του Γιάννη Μώραλη: «Zούμε στον Πειραιά και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ο κόσμος θέλει να ακούσει τις προτάσεις σου, τις ιδέες σου, το όραμά σου για την πόλη  – Το έργο που αφήνω πίσω κλείνοντας την τετραετία στον ΟΠΑΝ, είναι μετρήσιμο»
07 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ μιλάει για όσα έγιναν στον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Πειραιά τα τελευταία χρόνια και αναλύει την «παρακαταθήκη» έργων και παρεμβάσεων που ο ίδιος αφήνει, κλείνοντας την τετραετία. Σχολιάζει την πορεία του στα αυτοδιοικητικά της πόλης και δίνει το «στίγμα» της εκλογικής μάχης του Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι ο Πειραιάς είναι μία πόλη με τεράστιες δυνατότητες, που με δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη κάνει άλματα προόδου!

-κ. Βουράκη, 2010-2023, 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά. Πόσο εύκολο ήταν αυτά τα 13 χρόνια που περάσανε;

Το 2010 όταν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι και εκλέχτηκα  πρώτη φορά δημοτικός  σύμβουλος στον Πειραιά τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά στην πόλη . Τα χρόνια από το 2010 μέχρι το 2019 ήταν το πιο μεγάλο «σχολείο» για εμένα. Από την μια σε ηλικία 28 χρόνων βρέθηκα να κάνω αντιπολίτευση σε μια «σκληρή» δημοτική αρχή και από την άλλη ένας καθημερινός αγώνας για να αποδείξω ότι δεν ψηφίστηκα μόνο ως γιος του Βασίλη, αλλά αξίζω την ψήφο των Πειραιωτών ως Ιωσήφ για τις ιδέες μου, τις προτάσεις μου για έναν καλύτερο Πειραιά και την δουλειά μου . Νομίζω όμως ότι αυτή η δουλειά επιβραβεύτηκε στις εκλογές του 2014 πόσο μάλλον στις εκλογές του 2019! Σίγουρα λοιπόν δεν ήταν εύκολα τα χρόνια που περάσανε, ήταν όμως πολύ όμορφα και γεμάτα εμπειρίες για το παρόν μου και για το μέλλον μου!

-Πάμε στο παρόν. Δημοτικές εκλογές 2023 και 88 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι!  Μεγάλος ανταγωνισμός θα έλεγε κάποιος !

Κατά τη δίκη μου άποψη , στις εκλογές ξεκινάμε όλοι από το ίδιο σημείο! Κανένας δεν είναι σίγουρος , κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο επιτυχίας. Ακόμα και όταν είσαι εκλεγμένος ή έχεις κάποια θέση ευθύνης , στις εκλογές ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία. Ο ανταγωνισμός λοιπόν για εμένα είναι καλός. Σε βάζει σε μια διαδικασία εγρήγορσης αρκεί βέβαια να υπάρχει και αυτό που λέμε «πολιτικός πολιτισμός». Ποτέ κανένας δεν κέρδισε σε εκλογές προσπαθώντας να αποδημήσει κάποιον συνυποψήφιο του, βγάζοντας ωραίες φωτογραφίες ή θέλοντας να δείξει κάτι που στην πραγματικότητα δεν είναι. Άλλωστε ζούμε στον Πειραιά και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ο κόσμος θέλει να ακούσει τις προτάσεις σου, τις ιδέες σου το όραμα σου για την πόλη. Είμαι βέβαιος ότι λίγους ενδιαφέρει ( το 2023 ), τι υποσχέσεις θα δώσεις …

-4 χρόνια πρόεδρος στον ΟΠΑΝ και  4 χρόνια που με δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις ! Τι αφήνετε ως έργο και τι πλάνα έχετε για το μέλλον ;

Πραγματικά αυτά τα 4 χρόνια μόνο εύκολα δεν μπορώ να πω ότι ήταν ! Κορωνοϊός, φυσικές καταστροφές ( στα βοτσαλάκια ) και διάφορες άλλες πρωτοφανείς καταστάσεις . Από τους πρώτους μήνες που ανέλαβα την θέση του προέδρου στον Οργανισμό λόγω των συνθηκών καθημερινά μπαίνανε όρια, όρια όμως που πάντα τα ξεπερνούσαμε! Βάλαμε τον πήχη ψηλά και όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις τις είδαμε ως  ευκαιρία για δημιουργία. Για παράδειγμα όταν με τον κορωνοϊό κλείσανε τα πάντα, αλλά εμείς εκμεταλλευτήκαμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία και δημιουργήσαμε τη γυμναστική από το σπίτι. Ανακατασκευάσαμε την πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων μας ( τα δύο κλειστά μπάσκετ, γήπεδα ποδοσφαίρου, δημοτικά γυμναστήρια, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ). Κρατήσαμε τον πολιτισμό ζωντανό δημιουργώντας διαδικτυακές δράσεις μέσα από το δημοτικό θέατρο Πειραιά, δημιουργήσαμε το παράρτημα του πρώτου μουσικού κέντρου, στο κέντρο της πόλης. Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ανακατασκευάσαμε πλήρως το κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια και αλλά πολλά! Στην δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού σταθήκαμε δίπλα σε όλα τα πειραιώτικα τα σωματεία και τα χρηματοδοτήσαμε έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ανοίξαμε το δημοτικό θέατρο Πειραιά σε όλους τους τοπικούς πολιτιστικού συλλόγους για να μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους. Γιατί ο πολιτισμός στην πόλη μας ξεκινάει από αυτούς τους συλλόγους που κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις μας. Δώσαμε λόγο και ρόλο στους νέους της πόλης δημιουργώντας το δημοτικό συμβούλιο νέων, φέραμε στην πόλη μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις (εθνικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος) , υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με την ολυμπιακή επιτροπή, αδελφοποιηθήκαμε με άλλα μεγάλα θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η σκληρή δουλειά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια έχει καταστήσει πλέον τον Πειραιά πρωταγωνιστή στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Και να ήταν μόνο αυτά; Σε λίγες μέρες ξεκινάει η ανάπλαση σε  όλο το παραλιακό μέτωπο στα Βοτσαλάκια. Θα δημιουργηθούν ένας νέος χώρος περιπάτου και νέες αθλητικές εγκαταστάσεις! Το έργο που αφήνω πίσω κλείνοντας αυτή την τετραετία στον ΟΠΑΝ είναι μετρήσιμο. Τα κάναμε όλα; Προφανώς και όχι! Ο Πειραιάς είναι μία πόλη με τεράστιες δυνατότητες και όπως λέει και δήμαρχος , «μαζί αλλάξαμε τον Πειραιά , μαζί συνεχίζουμε»

-Ωραία πάσα, Γιάννης Μώραλης…

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη το 2014 να δημιουργήσει τον  «Πειραιά Νικητή» ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Πειραιάς . Ο Γιάννης Μώραλης ήταν ο άνθρωπος που χρειαζότανε η πόλη  για να φύγει από το τέλμα που βρισκότανε για πολλά χρόνια και για να γίνουν τα άλματα που χρειαζόντουσαν ώστε να φτάσει ο Πειραιάς στη θέση που του αξίζει.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ