Εφημερίδα Κοινωνική

Σαλαμίνα-Πέραμα σε πέντε λεπτά: H νέα μεγάλη υποθαλάσσια σήραγγα που θα αλλάξει τη Δυτική Αττική

Σαλαμίνα-Πέραμα σε πέντε λεπτά: H νέα μεγάλη υποθαλάσσια σήραγγα που θα αλλάξει τη Δυτική Αττική
04 Σεπτεμβρίου 2023

Στη λίστα με τα μεγάλα έργα που καλείται να διαχειριστεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται η Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος, η οποία υπόσχεται να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού στα 5 λεπτά.

Την άνοιξη του 2021, είχε κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Μόνιμης Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης Νήσου Σαλαμίνας». Η έγκρισή της, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ ο χρόνος κατασκευής εκτιμάται σε περίπου 4 χρόνια από την έναρξη της παραχώρησης.

Το έργο, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας στον βυθό, με μήκος περί τα 400 μέτρα (συνολικό μήκος 1,1 χλμ.).Ένας νέος οδικός άξονας θα ξεκινά πλησίον της υπάρχουσας λεωφόρου Σχιστού-Σκαραμαγκά στην περιοχή του ναυτικού οχυρού Σκαραμαγκά και θα εκτείνεται μέχρι την περιοχή του κολυμβητηρίου Περάματος, έναντι του Πορθμείου, όπου θα δημιουργηθεί και κόμβος για τη σύνδεσή του με το παρακείμενο οδικό δίκτυο.

syragga2_0

Από εκείνο το σημείο, ο οδικός άξονας θα βυθίζεται προοδευτικά εντός θάλασσας με την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας, η οποία θα βρίσκεται στον βυθό. Ακολουθεί ανάδυση και όδευση επί της νήσου του Αγίου Γεωργίου μέχρι την είσοδο του Ναύσταθμου Σαλαμίνας.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ