Εφημερίδα Κοινωνική

«Piraeus Taste Festival: Sea Food and More»: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ δράσεις που βοηθούν τον Πειραιά να «λάμψει»

«Piraeus Taste Festival: Sea Food and More»: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ δράσεις που βοηθούν  τον Πειραιά να «λάμψει»
20 Σεπτεμβρίου 2023

Στον Πειραιά γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της πόλης, να υπάρχουν όμορφες δράσεις, «λάμψη» και προβολή -και βεβαίως- κίνητρα για να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες.

Η πόλη γίνεται συνεχώς πιο ζωντανή και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Και δεν μιλάμε για μεμονωμένα γεγονότα, αλλά για πρωτοβουλίες που γίνονται θεσμός.

Μια από αυτές είναι το»Piraeus Taste Festival: Sea Food and More».

Όλοι ξέρουμε θεωρητικά εδώ και χρόνια ότι ο Πειραιάς είναι ένα γαστρονομικός προορισμός.

Κανείς όμως δεν μερίμνησε ώστε αυτή του η «ιδιότητα» να αναδειχθεί σε επίπεδο φεστιβάλ, με τουριστικό πρόσημο, ικανό να δώσει «πράγματα» στην πόλη.

Το εμπνεύστηκε η δημοτική Αρχή Γιάννη Μώραλη και το έκανε πράξη!  Όπως δηλαδή έκανε και με σε άλλες περιπτώσεις π.χ. με τις «Ημέρες Θάλασσας».

Πλέον, το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» είναι θεσμός!

Γίνεται για 2η φορά (κάτι που επιβεβαιώνει και την επιτυχία του) και στόχο έχει να αναδείξει την γαστρονομική ταυτότητα της πόλης μας, σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου!

Ναι! Το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι, την πλατεία Κανάρη, την πλατεία Κοραή και την Πειραϊκή (μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα στο koinoniki.gr)

Υπάρχει και μια καινοτομία. Για πρώτη φορά εφέτος, στο Πασαλιμάνι, στο πλαίσιο του «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» και έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, θα φιλοξενηθεί η έκθεση γαστρονομικών προϊόντων, «Piraeus Taste Fair». Ειδικά για εφέτος, το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» είναι αφιερωμένο στην βιώσιμη κουζίνα με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μιλάμε για ένα απλό event αλλά για συνδυαστική γιορτή, με επίκεντρο τον γαστρονομικό πλούτο και τις απολαυστικές γεύσεις που μόνο ο Πειραιάς μπορεί να προσφέρει!

Αξίζει λοιπόν όλοι μας να στηρίξουμε το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More». Να γίνει και 3η και 4η χρονιά και πολλές περισσότερες!

Είναι μια ευκαιρία να δούμε την πόλη μας αλλιώς.

Συγχαρητήρια στη δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη, την αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας-Τουρισμού Ανδριάνα Ζαρακέλη, τους συντελεστές και γενικότερα, όσους προσπαθούν να γίνει κάτι «διαφορετικό» στον Πειραιά.

Το έχουμε ανάγκη!

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ