Εφημερίδα Κοινωνική

Νίκος Παπαγεωργίου – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: «Στην αυτοδιοίκηση κρίνεσαι από έργο που αφήνεις πίσω σου» (Βίντεο)

 Breaking News

Νίκος Παπαγεωργίου – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: «Στην αυτοδιοίκηση κρίνεσαι από έργο που αφήνεις πίσω σου» (Βίντεο)
19 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική» -και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Χαρδαλιά και το συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, μίλησε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  για όλους και για όλα.

Ο ίδιος μπήκε με όρεξη στα αυτοδιοικητικά το 2019 με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος βιομηχανίας, ενέργειας, φυσικών πόρων, επενδύσεων, επιμελητηρίων και δικτύων επιχειρηματικότητας.

Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της επιχειρηματικότητας  και της αυτοδιοίκησης, έχοντας επιτελέσει σημαντικό έργο.

Τον γνωρίζουμε και ως Πρόεδρο του Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων , Καυσίμων, Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ενώ δραστηριοποιείται και στη διοίκηση του ΕΕΠ Πειραιά.

Είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, που τη γνώση του τη μετουσιώνει σε πράξεις και έργο.

Πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη «Δημόσια Διοίκηση- Δημόσιο Μάνατζμεντ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έχει πραγματικά εξειδικευμένη γνώση γύρω από τη λειτουργία των ΟΤΑ ενώ έχει θητεύσει  και σε θέση ευθύνης στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, ο Νίκος Παπαγεωργίου τα μοιράστηκε μαζί μας, στη συνέντευξη που θα δείτε.

Μιλήσαμε για πολλά.

Για τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο, που ζητά ασφάλεια και υποδομές, σε δρόμους, σε αντιπλημμυρικά. Μας ανέλυσε όλα τα σημαντικά έργα που έγιναν από την περιφερειακή Αρχή και βεβαίως, μας μίλησε για τον Πειραιά, για τις κινήσεις που γίνονται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης, μέσω ουσιαστικών έργων και παρεμβάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Α” ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

 

«Είμαστε σε μια στρατηγική συνεργασία με όλους τους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά και θέλουμε να δημιουργούμε φιλόξενες πόλεις. Με πράσινο, χώρους περιπάτου, αθλητικά κέντρα. Να δίνουμε λύσεις στοχευμένες, όχι επιφανειακές», μας είπε.

Στη συζήτηση με τον κ. Παπαγεωργίου μπήκε και η ακρίβεια και βεβαίως οι αυξήσεις που παρατηρούνται στα καύσιμα. Ο ίδιος, ως γνώστης της αγοράς, μας ανέλυσε τι συμβαίνει και πώς οδηγούμαστε σε αυτές τις καταστάσεις, λέγοντας μας ότι «είναι μια περίοδος νευρικότητας που, δυστυχώς, θα συνεχιστεί λόγω εξωτερικών παραγόντων και πρέπει να βρούμε τις άμυνές μας ως κράτος και ως πολίτες».

Ακολούθως, ο κ. Παπαγεωργίου μας σχολίασε το θέμα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και του «επιτελικού κράτους», ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, καθώς πιστεύει πως πρέπει να περάσουν περισσότερες αρμοδιότητες στου ΟΤΑ για να επιλύονται άμεσα τα τοπικά ζητήματα, όμως αυτό πρέπει να γίνει με τους απαραίτητους πόρους και προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β” ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

 

Για τον Νίκο Χαρδαλιά, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, ο Ν. Παπαγεωργίου είπε ότι έχει αποδείξει την επιτυχημένη του δουλειά σε ότι έχει αναλάβει, με εμπειρία σε θέσεις ευθύνης ακόμη και σε κρίσιμες περιόδους για τη χώρα, ενώ και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, έχει παρουσιάσει πολύ αξιόλογο  έργο.

Για τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική», τον αναπτυξιακό Οργανισμό της Π. Αττικής, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του στα χέρια του, μας είπε ότι είναι περήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει μαζί με το Δ.Σ και τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια «χτίζοντας» έναν από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς οργανισμούς της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μελέτες που «τρέχουν» για χρηματοδότηση έργων από τον Οργανισμό ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα 50 εκ. ευρώ!

Ως προς τη στόχευση για την επόμενη θητεία, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, πρωτίστως πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει και να ανασυνταχθούν οι παραγωγικές διαδικασίες. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να οργανωθούν καλύτερα οι πόλεις μας, να γίνουν πιο υγιείς, πιο πράσινες, πιο ασφαλείς, πιο ανεπτυγμένες.

Papageorgiou-Koinoniki-2

Papageorgiou-Koinoniki-1

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ