Εφημερίδα Κοινωνική

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο γαστρονομικό φεστιβάλ – «Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά είναι πολλά και πρέπει να τα αναδεικνύουμε»

 Breaking News

Με  μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο γαστρονομικό φεστιβάλ – «Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά είναι πολλά και πρέπει να τα αναδεικνύουμε»
27 Σεπτεμβρίου 2023

Με  μεγάλη επιτυχία  και με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το  2ο  γαστρονομικό φεστιβάλ του  Δήμου Πειραιά «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More»,  με στόχο την ανάδειξη της πόλης του Πειραιά ως διεθνούς τουριστικού προορισμού και την προβολή της γαστρονομίας ως έναν από τους δυναμικότερους πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.

Για τρεις ημέρες η πόλη του Πειραιά «γέμισε» με χρώματα, μουσικές, αρώματα και  απολαυστικές γεύσεις. Παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους έλαβαν χώρα, στο Μικρολίμανο, την πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι, την πλατεία Κανάρη, την πλατεία Κοραή και την Πειραϊκή και έδωσαν ένα ξεχωριστό στίγμα στην πόλη.

Το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» τελεί  υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ),  της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικά για εφέτος, το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην βιώσιμη κουζίνα με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Το Piraeus Taste Festival, Sea Food and More επέστρεψε για 2η  συνεχή χρονιά στην πόλη μας, έχοντας μάλιστα στις αποσκευές του το 1ο  βραβείο από τα OTA AWARDS, τα βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την περσινή, πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση.   Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη μεγάλη γιορτή με επίκεντρο το φαγητό, τον γαστρονομικό πλούτο και τις απολαυστικές γεύσεις που μόνο ο Πειραιάς μπορεί να προσφέρει.

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  Ανδριάνα Ζαρακέλη, επεσήμανε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μας, στο «2ο Piraeus Taste Festival : Sea Food and  More». Στόχος μας είναι να τονίσουμε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της πόλης μας. Να δείξουμε πως η πόλη μας μπορεί να προσφέρει μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία για όλους, την ανταλλαγή γνώσεων, γεύσεων και ιδεών.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα» Αλέξανδρος Τζεφεράκος, δήλωσε:

«Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν  την εξωστρέφεια και την προβολή  της πόλης μας. Ο Πειραιάς ιστορικά αποτελεί ένα ξεχωριστό τοπόσημο γαστρονομίας. Είναι η πόλη που αγκάλιασε και που «έσμιξαν» τα έθιμα και η γαστρονομία πολλών τόπων της χωράς μας, όπως Μανιάτες, Κρητικούς, Νησιώτες, Μικρασιάτες κ.ά.   Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά είναι πολλά και πρέπει να τα αναδεικνύουμε.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ