Εφημερίδα Κοινωνική

Κυριακή Μπουρδάκου – Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών Πειραιά – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΠΕΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «ΟΚΑΝΑ. Από πού ξεκινήσαμε, πού φτάσαμε και τι ακόμα πρέπει να συμβεί»

 Breaking News

Κυριακή Μπουρδάκου – Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών Πειραιά – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΠΕΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «ΟΚΑΝΑ. Από πού ξεκινήσαμε, πού φτάσαμε και τι ακόμα πρέπει να συμβεί»
12 Σεπτεμβρίου 2023

«Αισθάνομαι την ανάγκη, ως δημότης της Πόλης και ως καθ’ ύλην αρμόδια Αντιδήμαρχος, να διασαφηνίσω μερικά πράγματα για τη λειτουργία Δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα. Από πού ξεκινήσαμε, πού φτάσαμε και τι ακόμα πρέπει να συμβεί.

  1. Η ουσιαστικά απροειδοποίητη, χωρίς διαβούλευση με το Δήμο Πειραιά εγκατάσταση και στη συνέχεια λειτουργία της Δομής έδειχνε από την αρχή ότι ο αγώνας για την απομάκρυνσή της και τη λειτουργία της σε σημείο που δεν θα προσβάλλει βασικές λειτουργίες της γειτονιάς και της πόλης θα ήταν μακρύς και δύσκολος. Παρά τις συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες του Δημάρχου μας Γιάννη Μώραλη και των κατοίκων, παρά το γεγονός ότι η Δομή λειτουργούσε δίπλα σε Σχολεία, η πολιτική διαμαρτυρία για την απομάκρυνση της Δομής δεν απέδωσε.
  2. Η η μη επίτευξη πολιτικής λύσης απομάκρυνσης της Δομής μας οδήγησε στη σκέψη ότι θα πρέπει να δράσουμε διαφορετικά, αξιοποιώντας υπέρ μας όλα τα στοιχεία και δεδομένα που σταδιακά συγκεντρώσαμε προκειμένου να καταδειχθεί ότι η Δομή λειτουργεί παράνομα. Το γεγονός ότι όπως και ο ίδιος ο ΟΚΑΝΑ συνομολόγησε, η συγκεκριμένη Δομή λειτουργεί ως Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, μαζί με άλλα στοιχεία, μας επέτρεψε να θεμελιώσουμε την αρμοδιότητα του Δήμου Πειραιά για την έκδοση άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης Δομής. Τέτοια άδεια όμως δεν υπάρχει, όπως ούτε και πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας. Στη συνέχεια, η συνεργασία μας με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και οι ενέργειες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Δήμου μας έδωσαν τελικά τη δυνατότητα έκδοσης της απόφασης σφράγισης της συγκεκριμένης Δομής. Μιας απόφασης η οποία είναι νομικά ορθή και τεκμηριωμένη, χωρίς κενά και η οποία μόνον δικαστικά θα μπορούσε πλέον να ανατραπεί.
  3.  Ο Δήμος Πειραιά στο σύνολό του όσο και ειδικότερα η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δημόσιας Υγείας έλαβαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την απομάκρυνση της Δομής από τα Μανιάτικα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο. Η βούλησή μας έχει ήδη διατυπωθεί και είναι δεδομένη. Αυτό που ωστόσο απομένει είναι η εκτέλεση της απόφασης σφράγισης, διαδικασία η οποία ανήκει στην Αστυνομία. Χωρίς να μπορώ καν να φανταστώ ότι η αστυνομική αρχή θα αρνηθεί να εκτελέσει την απόφαση σφράγισης, θέλω να σημειώσω ότι το οριακό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε επιβάλλει την από κοινού δράση δημοτών και δημοτικής αρχής, περισσότερο από ποτέ».

22-21-49-photo2-1024x597

22-21-40-photoManiatika-768x501


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ