Εφημερίδα Κοινωνική

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 στην Θεσσαλονίκη

 Breaking News

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 στην Θεσσαλονίκη
05 Σεπτεμβρίου 2023

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και του Βόλου, καθώς η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει την επέλασή της στη χώρα.

Γυρω στις 10 το πρωί όσοι βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το grtimes.gr, έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα στα κινητά τους μέσω του 112: «Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των Αρχών».

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει με σφοδρότητα τον Βόλο και τις Σποράδες, όπου επίσης ήχησε το 112 για τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων.

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ