Εφημερίδα Κοινωνική

Η ΤΕΡΝΑ ανάδοχος για την μετατροπή του κτιρίου SILO σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

 Breaking News

Η ΤΕΡΝΑ ανάδοχος για την μετατροπή του κτιρίου SILO σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά
26 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά από σκληρή μάχη με αρκετές προδικαστικές προσφυγές, στην ΤΕΡΝΑ καταλήγει το μεγάλο έργο μετατροπής του κτιρίου SILO στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του news247.gr, ο διαγωνισμός αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης για τους συμμετέχοντες και ειδικότερα:

Στις 8 Μαρτίου υπήρξε το πρακτικό ηλεκτρονικής αποσφράγισης-αξιολόγησης τεχνικών προσφορών και στις 17 Μαρτίου υπήρξε Υπουργική Απόφαση αποδοχής του πρακτικού. Στη συνέχεια υπήρξε η πρώτη προδικαστική προσφυγή από την ΤΕΡΝΑ στις 3 Απριλίου κατά της απόφασης για την προσφορά του σχήματος ΑΒΑΞ-ΑΚΤΩΡ-ΕΚΤΕΡ. Ακολούθησε προσφυγή από το σχήμα ΑΒΑΞ-ΑΚΤΩΡ-ΕΚΤΕΡ για την προσφορά της ΤΕΡΝΑ.

Τελικά από τη δικαστική μάχη και με απόφαση του ΣτΕ, βγήκε νέα απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που απέρριπτε την προσφορά του σχήματος ΑΒΑΞ-ΑΚΤΩΡ-ΕΚΤΕΡ. Με αυτή την απόφαση επικεφαλής για την αναδοχή του έργου έγινε η ΤΕΡΝΑ με προσφορά χωρίς ΦΠΑ 66.756.660,27 ευρώ και συνολικά με ΦΠΑ 82.778.258,73 ευρώ (έκπτωση περίπου 6,38%).


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ