Εφημερίδα Κοινωνική

Ελευθερία Ρίτσα Δαρσινού – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «Πειραιάς Νικητής: Για μια πιο… εύκολη πόλη!»

 Breaking News

Ελευθερία Ρίτσα Δαρσινού –  Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «Πειραιάς Νικητής: Για μια πιο… εύκολη πόλη!»
28 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ελευθερία Ρίτσα Δαρσινού, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο Πειραιάς είναι μια όμορφη πόλη, μια πόλη με μεγάλο ενδιαφέρον με όμορφα σημεία για περπάτημα, για φαγητό, για ψώνια, για διασκέδαση και μάλιστα τα τελευταία χρόνια είναι μια πόλη όπου η καθημερινότητα είναι συνεχώς βελτιούμενη.

Τα προβλήματα όμως είναι ακόμα αρκετά και η πρόθεση να διορθωθούν μεγάλη. Μεταξύ αυτών το συγκοινωνιακό και η μεγάλη έλλειψη θέσεων πάρκινγκ.

Όσοι μένουν ή κινούνται στην πόλη του Πειραιά, βιώνουν το πρόβλημα από πρώτο… χέρι! Βέβαια τίποτα δεν μοιάζει με τον Πειραιά του 2014, οπότε και δεν υπήρχε καμία νόμιμη πιάτσα ταξί, δεν υπήρχε το τραμ που πλέον εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων του Πειραιά και όχι μόνο, και στους δρόμους επικρατούσε χάος.

Τα ιδιωτικά μέσα είτε δίκυκλα είτε αυτοκίνητα αυξάνονται ανά οικογένεια και έτσι όλα στην πόλη δυσκολεύουν. Είτε η κατοικία σου είναι στις γειτονιές του Πειραιά είτε επισκέπτεσαι τις γειτονιές της πόλης σαν εργαζόμενος ή επισκέπτης.

Όταν ο Πειραιώτης σου παραπονιέται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καθημερινότητά του και αυτό είναι το πρόβλημα του πάρκινγκ πρέπει να ασχοληθείς με αυτό.

Σίγουρα η παρουσία ιδιωτικών επιχειρήσεων είναι κάτι που βοηθά στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών όμως δεν πρέπει να αγνοούμε την ανάγκη των μόνιμων κατοίκων του Πειραιά να μπορούν να παρκάρουν τα οχήματά τους στην ευρύτερη περιοχή της γειτονιάς τους.

Λύσεις όπως δημιουργία χώρων στάθμευσης υπόγειων, υπαίθριων ή υπέργειων, είναι λύσεις που μπορούν να επιτευχθούν και να βοηθήσουν έστω και αν αυτό είναι σε βάθος χρόνου.

Ο ορισμός περιοχών στάθμευσης μόνο για κατοίκους της πόλης είναι επίσης λύση που θα μπορούσε να από την μια να ικανοποιήσει του μόνιμους κατοίκους και από την άλλη να παροτρύνει τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την εργασία τους ή την διασκέδασή τους».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ