Εφημερίδα Κοινωνική

Νέες ταυτότητες: Ουρές στα αστυνομικά τμήματα για να αποφύγουν το τσιπ

 Breaking News

Νέες ταυτότητες: Ουρές στα αστυνομικά τμήματα για να αποφύγουν το τσιπ
21 Αυγούστου 2023

Ουρές σημειώνονται έξω από τα αστυνομικά τμήματα τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και σε επαρχιακές πόλεις προκειμένου πολίτες να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους και να αποφύγουν αυτές του νέου τύπου που έρχονται από τον Σεπτέμβρη.

Πολλά είναι τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει κανείς ώστε να αποφύγει την έκδοση της ταυτότητας νέου τύπου αλλά και με τους κινδύνους που ελλοχεύουν γι΄ αυτούς που θα το κάνουν, καθώς μερίδα πολιτών-συνωμοσιολόγων θεωρεί πως οι καινούριες θα έχουν τσιπάκι παρακολούθησης. Όπως σημειώνουν οι «ειδικοί» του διαδικτύου, αν κάποιος εκδώσει τώρα νέα ταυτότητα παλαιού τύπου, αυτή θα έχει δεκαετή ισχύ και δεν θα υποχρεωθεί να «βγάλει» καινούργια τον Σεπτέμβρη.

Μάλιστα, δεν λείπουν και οι φωνές που παρομοιάζουν την αλλαγή της ταυτότητας με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ διοργανώνονται και συλλαλητήρια στις 19:00 την Κυριακή 3/9 στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 10/9 στην Αθήνα για να πουν «ένα μεγάλο “όχι” στις ηλεκτρονικές ταυτότητες και στα τσιπάκια τους».

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν άδεια, και παρά πολύς κόσμος, είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, ή άλλων προκαταλήψεων, έρχεται για να βγάλει ταυτότητες για να αποφύγει την έκδοση νέων, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχει σύστημα εντοπισμού ή οτιδήποτε άλλο».

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ